Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Kuchaři do domu – úvodní stránka
AKC ČR AKC ČR a WACS

Jak naložit s kaprem? Tři recepty: kapřík na grilu, s křenovým máslem a kapří hranolky


Ilustrační fotografie

Jak naložit s kaprem?
Nemusíme čekat zrovna na Vánoce, abychom si pochutnali na rybě.
Rybí maso je lehce stravitelné, stačí dvě až tři hodiny. Oproti tomu vepřové trávíme až osm hodin.
Jak poznáme, že je ryba čerstvá? Nesmí mít našedivělé žábry, zakalené oči a kůže musí být lesklá.

Na pečeného kapra mám už připravenou směs z hladké mouky, červené papriky, česneku, soli a rybího koření. Vykuchanou a očištěnou rybu nakrájím na podkovičky široké asi 4 cm, obalím ve směsi a pomalu propékám na oleji.

Kapřík na grilu
Nakládat se nemusí, pokud ale chceme, stačí půlhodina. Lépe je nepoužít šťávu z citronu, přišly bychom o typickou kapří chuť.
Z očištěné  ryby si nakrájíme menší filety, potřeme z obou stran marinádou. Tu si buď zakoupíme, nebo si uděláme vlastní:
rozmačkáme 5 stroužků česneku, přidáme kmín, sladkou papriku, grilovací koření, sůl, pepř, olej. Můžeme posypat i čerstvými nasekanými bylinkami, například oreganem, natí petrželky nebo tymiánem.
Kapr se dá připravit i v alobalu v troubě.

Pečený kapr s křenovým máslem
Očištěného kapra naporcujeme, vykapeme citronovou šťávou (na tento recept je vhodná) a necháme asi 20 minut odležet. Poté porce osolíme, poklademe na pekáček a dozlatova zapečeme. Každý kousek pak obložíme kolečkem citronu, na který jsme dali lžičku másla utřeného s nastrouhaným  křenem.
Podáváme s opečenými bramborami a různými zeleninovými saláty.

Kapří hranolky
jsou velice chutné, oblíbené i u dětí.
Z očištěného a vykostěného kapra nakrájíme slabé plátky.
Poté připravíme marinádu ze soli, sladké papriky, utřeného česneku, namletého kmínu, sojové omáčky a mletého zázvoru - všechny ingredience řádně promícháme.
Kousky obalíme v marinádě a pak v hladké mouce. Smažíme ve větším množství oleje po obou stranách. Usmažené hranolky necháme odkapat v sítku.

Ryby obsahují lehce stravitelné bílkoviny, měli bychom je jíst alespoň dvakrát týdně. Pokud si někdo chce připravit dietní pokrm, rybu uvaří nebo podusí.

Autor: Eva Ch.
Zdroj: Ota Kodym -  Kumštýř v kuchyni

TIP:
Čeká vás příprava rodinné oslavy, jubilea, svatba, firemní akce, zábavný teambuilding, grilování, garden párty?
NEMÁTE ČAS? Potřebujete kuchaře nebo kompletní catering? Záleží Vám na úspěchu akce? Užijte si oslavu se svými hosty! Bez práce! ŠETŘTE SVŮJ ČAS, PRÁCI, STAROSTI, PENÍZE!
Objednejte si osobního profesionálního kuchaře! Kompletně se o akci postará! Přijede za Vámi - domů, zahradu, na chatu, do zázemí firmy, klubu. Kuchař sestaví vaše oblíbené menu, nakoupí, přiveze inventář, navaří, naservíruje, uklidí kuchyň, pobaví hosty a odjíždí.
V útulném soukromí se oslava vyplatí! Zajistíme také pěkné prostory na vaše akce.

Kde hledat kuchaře nebo cateringové služby?
Objednejte na portálu Kuchaři do domu.cz - největší seznam osobních kuchařů a cateringových firem na objednání na Vaše akce. Celá ČR. 

Jak objednat kuchaře
na oslavu nebo catering?
Vaši poptávku pošleme ověřeným a spolehlivým mistrům kuchařům nebo firmám. Sami si vyberete nejlepší nabídku menu, cenovou nabídku.
ZADAT POPTÁVKU: ZDE  
www.KuchariDoDomu.cz

Ostatní

Dezert: Domácí levandulový jogurt, teplá kobliha, tvarohová zmrzlina

Tento chutný originální dezert připravil na zážitkové gurmánské akci Degustace parfémů s 6 chodovou gurmánskou večeří mistr kuchař Jakub Hirsch. Degustační večeře se konala ve 4* hotelu Schwaiger v Praze.

čtěte více...

Plněná žraločí zádová partie krevetovo-lanýžovým haše, přelévaná omáčkou Rouille

Plněná žraločí zádová partie krevetovo-lanýžovým haše, přelévaná omáčkou Rouille a doplněná růží ze sušené iberijské šunky je luxusní pokrm. Tento pokrm vám připraví VIP kuchař do domu Petr Škarda.
 

čtěte více...

Telecí plátky s liškovým krémem na fíkovém carpacciu

Recept od VIP kuchaře do domu.Telecí maso je velmi jemné. Exkluzivní kombinace lišek, fíků, italského vína dodá tomuto pokrmu originální chuť. Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci surovin a užijte si gastronomický zážitek.

čtěte více...

TOP recept kuchaře: Hovězí pivní guláš Ferdinand

Milujete guláše? Máte rádi pivo? Velmi oblíbené je používání piva v kuchyni. Vhodnou ingrediencí je pivo do guláše. Známý moravský šéfkuchař použil černé pivo Ferdinand. Inspirujte se servírováním v chlebu.

čtěte více...

Nejzdravější tiramisu na světě!

Milujete kávu? Dopřejte si nejzdravější tiramisu na světě, které je připraveno z kávy Organo Gold 100% Arabica. Tato káva nezakyseluje a nepálí po ní žáha. Pochutnejte si na výtečné kávě a báječném tiramisu.
 

čtěte více...

Recepty: Koktejly a smoothies

Šest receptů z ovoce na koktejly a smoothies ideální na zdravou svačinku. Použijte čerstvé suroviny, nejlpe z vlastní zahrádky. Nebudete litovat, děti je milují. Inspirujte se recepty na obrázku.

čtěte více...

Koktejl American Fizz

Koktejl American Fizz není alkoholický recept. Profesionálně vám jej připraví renomovaný barman a pobaví vás při barmanském show. Originální zábava pro vaše hosty.

čtěte více...

Koktejl Cuba Libre

Koktejl Cuba Libre je oblíbený alkoholický koktejl. Kdo má rád colu, tak tento nápoj je ten pravý pro vás. Připravte pro své hosty tento koktejl nebo si objednejte barmanské show od profesionála.

čtěte více...

3 nejoblíbenější koktejly: Piňacolada, Mojito, Sex on the Beach

Mezi 3 nejoblíbenější koktejly patří Piňacolada, Mojito, Sex on the Beach. Který máte rádi právě vy? Preferujete vodku, rum nebo likér? Osvěžujíci koktejl přijde vhod na párty s přáteli. Podívejte se na recepty a připravte si správné nápoje na míchání koktejlů.

čtěte více...

Jarní salát s chřestem a bylinkami

Chřest je úžasná rostlina, kterou čerstvou najdeme v našich obchodech pouze v jarních měsících. Jeho cena bývá vyšší a proto, když už si ho koupíme, důkladně zvážíme, co z něj vlastně uvaříme za lahůdku.
 

čtěte více...

Recept: Mrkvánky s povidlím

Nabízím vám další zdravou variantu skvělé svačinky nebo pamlsku nejen pro vaše ratolesti. Pokud totiž vynecháte cukr na obalení, tak věřte, že ve chvíli, kdy i vás bude honit mlsná, vám tato dobrota všechny chutě zažene. Navíc se výborně hodí třeba k odpolední kávičce.
 

čtěte více...

Tofu špízy

Blíž se léto a je nejvyšší čas se začít chystat do plavek. Zima byla letos dlouhá a krutá a proto je potřeba změnit jídelníček. Proto se s vámi nyní podělím o jeden ze svých zdravých receptů bez jediného kousku masa, je velice dobrý.
 

čtěte více...

Nádivka s mladými kopřivami nejen na Velikonoce

Velmi chutná nádivka, která je vhodná i jako samostatný pokrm. Konzumovat můžeme teplou i za studena. Vhodnou přílohou může být jakýkoliv zeleninový salát. Vhodná na jaro s mladými kopřivami.

čtěte více...

Řezy „Black and  white

Máte rádi linecké? Já ano. Linecké těsto je ideální pro přípravu mřížkového koláče. A proto, že je tak jednoduché, tak si tentokrát s receptem trochu pohrajeme. A připravíme ho tak, abychom uspokojili chuťové buňky více lidem.

čtěte více...

Bezlepkové sýrové sušenky

Chystáme se na dovolenou a proto je potřeba si připravit něco dobrého na cestu, popřípadě nějaké to chroupání na výlety. A protože dovolená svádí většinu z nás k nekontrolovanému konzumování pamlsků, připravila jsem si pro Vás recept z bezlepkové mouky.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE