Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Kynuté domácí buchty (majonézové)!


Ilustrační fotografie

Receptů na kynuté buchty je nepřeberné množství. Každá hospodyňka si je dělá tak trochu po svém. Způsob jak upéct ty pravé „babičkovské″ jsem hledala poměrně dlouho, ale povedlo se. Zpravidla se do buchet dává máslo, což je samozřejmě také pochoutka, mě však zaujal recept mojí tety, která místo tuku dává do buchet majolku.

Nejdříve se mi tento recept zdál „divný″, ale zvědavost zvítězila, buchty jsem upekla a od té doby jiné těsto nepřipravuji. Pokud se mi poštěstí a buchty zbydou do druhého dne, jsou stejně chutné a vláčné jako první den.

Budete potřebovat:
750 g polohrubé mouky
340 ml mléka
9 lžic cukru krupice
30 g droždí
3 žloutky
8 lžic kvalitní majonézy
1 vanilkový cukr
špetka soli    
strouhaná citronová kůra

Toto množství těsta je na větší plech.

Postup:
Do mísy nasypeme mouku. Ve větším hrnku si ohřejeme mléko, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Mezitím přidáme do mouky cukr, sůl, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr a majonézu. Na závěr přilijeme připravený kvásek. Uhněteme vláčné těsto, aby se nelepilo na stěny mísy, pokud by se nám zdálo příliš řídké, přidáme trochu mouky. Těsto necháme 60-80 minut kynou na teplém místě.

Poté přendáme na vál, rozdělíme na čtyři díly. Rukou vytvořím silnější váleček a následně placku, kterou nakrájím cca na 7-8 čtverečků. Poté plním nádivkami (tvarohová, povidlová) a vytvaruji buchty.
Na plech si naliju cca 1 dcl oleje a celý plech jím vymažu. Vedle do mističky si připravíme další 1-2 dcl oleje. Buchty ze všech stran pomažeme olejem a mírně přikládáme jednu k druhé. Olejem nešetříme.

Pokud máte své domácí sádlo, lze jej použít místo oleje.
Takto naskládané buchty necháme cca 15 minut kynout. Poté pečeme v předehřáté troubě, dokud na povrchu nezrůžoví.
Po vyjmutí je necháme malou chvíli vystydnout a poté posypeme moučkovým cukrem. Jsou-li buchty zcela studené, přikryjeme je poklopem, nebo uschováme do dózy.

Náplně:
Tvarohová – tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek, rum, citronová kůra
Povidlová – povidla s troškou rumu

Dobrou chuť!
Autor: Katka V.
TIP: Plánujete oslavu? Záleží Vám, aby dopadla na jedničku? Objednejte si šéfkuchaře! Kompletně se o akci postará! Přijede za Vámi kamkoliv.

Seznam Kuchaři do domu.cz - profesionální kuchaři a catering k objednání po celé ČR. Akce na klíč. Catering na firemní akce nebo rodinné oslavy. Svatby. Zážitková gastronomie, čerstvé zdravé vaření, lekce vaření, kulinářské show a dárkové poukazy.

Fotogalerie
Kynuté domácí buchty (majonézové)! 2, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Kynuté domácí buchty (majonézové)! 2, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Kynuté domácí buchty (majonézové)!3, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Kynuté domácí buchty (majonézové)! 4, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Kynuté domácí buchty (majonézové)! 6, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz
Ostatní

Zapečená brokolice: Se smetanou a muškátovým oříškem

Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
 

čtěte více...

Pečená žebra nebo kuřecí paličky: Tuto dobrůtku musíte vyzkoušet!

Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.

čtěte více...

Šťavnatý recept: Zapečená vepřová krkovička

Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!

čtěte více...

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE