Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Neodolatelný perník


Ilustrační fotografie

Tento neodolatelný perník je výjimečný svou vláčností, lahodností a jednoduchostí. Receptů na perníky je nepřeberné množství, ale tento je pečlivě vybraný, jemný, ověřený, nenáročný a skutečně nejchutnější. Nikdy nebudete už péci jiný! Perník vydrží velmi dlouho vláčný, ale pokud jej neschováte, brzy z něj nezbude ani kousíček.

Budete potřebovat:
1 a ½  hrnku hladké mouky, 1 a ½  hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, ½  hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 2 vejce, 1 -2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 1 prášek do perníku

Náplň: džem podle chuti (hodí se 2 druhy různobarevné  – jahodový a meruňkový), ořechy, rozinky, kokos, švestky, moučkový cukr na posypání

Postup:
Připravíme si pekáč o rozměru 30x40 cm, který mírně vymažeme olejem a vysypeme kokosovou moučkou.
Všechny suroviny řádně smícháme v míse, nejprve sypké ingredience jako mouku s práškem do pečiva a práškem do perníku a následně ostatní. Poté do nich vlijeme tekuté. Vše pečlivě promícháme. Pracujeme rychle, aby prášek do pečiva nepozbyl na účinnosti a perník byl nádherně nadýchaný.
Takto připravené těsto vlijeme do vymazaného pekáče a po lžičkách střídavě vkapáváme džem jahodový a meruňkový. Podle chuti přidáme rozinky, nahrubo nasekané ořechy, na kousky nakrájené švestky či kandované ovoce.
Pečeme v mírně předehřáté horkovzdušné troubě na středním roštu na 180 °C přibližně 20 - 30 minut. Dopečenost ověříme dřevěnou špejlí.

Tip na servírování: Vychladlý perník nakrájíme na úhledné čtverce nebo trojúhelníčky a posypeme moučkovým cukrem. Jeho povrch je pěkně barevný díky různé barvě džemu a modrých švestek.

Dobré chutnání přeje maminka! 

Autor: Archiv kucharidodomu.cz, perník
Foto: ©SAMphotostock.cz/jamdesign


 

Ostatní

Zapečená brokolice: Se smetanou a muškátovým oříškem

Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
 

čtěte více...

Pečená žebra nebo kuřecí paličky: Tuto dobrůtku musíte vyzkoušet!

Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.

čtěte více...

Šťavnatý recept: Zapečená vepřová krkovička

Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!

čtěte více...

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE