Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Kuchaři do domu – úvodní stránka
AKC ČR AKC ČR a WACS

Pečené filátko z aljašské tresky, restované brambory s rozmarýnem a barevnou paprikou


Ilustrační fotografie

 

Vyzkoušejte recept od známého a vysoce profesionálního šéfkuchaře Jiřího Faltyse. Mistr kuchař pro nás připravil a nafotil vlastní vynikající recept na pečené filátko z aljašské tresky. Čerstvé a kvalitní suroviny jsou základem přípravy jeho pokrmů. Inspirujte se a zkuste tento recept. Jiří Faltys - HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ také exkluzivně poskytuje služby osobního kuchaře.


Postup:
Barevné papriky si očistíme, odjadřincujeme a nakrájíme na silné proužky. Syrové oloupané brambory si nakrájíme na silnější cca 1 cm plátky. Lze je také nakrájet na širší měsíčky. Pokud jsou brambory nové můžeme je péct i se slupkou. Oloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu a nakrájíme také na plátky či měsíčky. To vše promícháme s nasekaným čerstvý rozmarýnem s olivovým olejem, solí, pepřem. Dáme na nízký plech a pečeme při 175°C po dobu cca 20 minut. Tresku si naporcujeme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme, zakápneme lehce olivovým olejem a upečeme  dozlatova. Porci pečených brambor se zeleninou dáme na talíř a k nim položíme porci upečené tresky.
Dobré chutnání!

„Tento recept Vám exkluzivně připraví osobní kuchař Jiří Faltys – HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ přímo u vás ve vašem domácím prostředí na vašich rodinných oslavách nebo firemních akcích.″

Autor: Jiří Faltys - HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ
Zadejte vaši poptávku na kuchaře nebo catering či lekce vaření přímo ZDE.
Víte, že můžete objednat také originální DÁRKOVÉ POUKAZY na Gurmánské zážitky nebo Lekce vaření nebo Romantickou večeři? Objednávka dárkových poukazů je ZDE. Dárkové poukazy poskytujeme v tištěné nebo elektronické podobě.

Ostatní

Jarní salát s chřestem a bylinkami

Chřest je úžasná rostlina, kterou čerstvou najdeme v našich obchodech pouze v jarních měsících. Jeho cena bývá vyšší a proto, když už si ho koupíme, důkladně zvážíme, co z něj vlastně uvaříme za lahůdku.
 

čtěte více...

Recept: Mrkvánky s povidlím

Nabízím vám další zdravou variantu skvělé svačinky nebo pamlsku nejen pro vaše ratolesti. Pokud totiž vynecháte cukr na obalení, tak věřte, že ve chvíli, kdy i vás bude honit mlsná, vám tato dobrota všechny chutě zažene. Navíc se výborně hodí třeba k odpolední kávičce.
 

čtěte více...

Tofu špízy

Blíž se léto a je nejvyšší čas se začít chystat do plavek. Zima byla letos dlouhá a krutá a proto je potřeba změnit jídelníček. Proto se s vámi nyní podělím o jeden ze svých zdravých receptů bez jediného kousku masa, je velice dobrý.
 

čtěte více...

Nádivka s mladými kopřivami nejen na Velikonoce

Velmi chutná nádivka, která je vhodná i jako samostatný pokrm. Konzumovat můžeme teplou i za studena. Vhodnou přílohou může být jakýkoliv zeleninový salát. Vhodná na jaro s mladými kopřivami.

čtěte více...

Řezy „Black and  white

Máte rádi linecké? Já ano. Linecké těsto je ideální pro přípravu mřížkového koláče. A proto, že je tak jednoduché, tak si tentokrát s receptem trochu pohrajeme. A připravíme ho tak, abychom uspokojili chuťové buňky více lidem.

čtěte více...

Bezlepkové sýrové sušenky

Chystáme se na dovolenou a proto je potřeba si připravit něco dobrého na cestu, popřípadě nějaké to chroupání na výlety. A protože dovolená svádí většinu z nás k nekontrolovanému konzumování pamlsků, připravila jsem si pro Vás recept z bezlepkové mouky.

čtěte více...

Bábovka s červenou řepou

Červenou řepu u nás doma milujeme, proto přidat ji do bábovky není u nás nic neobvyklého. Bábovka má barvu red velvet a je díky červené řepě krásně vláčná. Věřte nebo ne, červená řepa je skvělým zdrojem vitamínů hlavně v zimním období.

čtěte více...

Snídaňové smoothie

V uspěchané době, kdy do sebe ráno potřebujeme dostat plnohodnotnou stravu, se objevilo smoothie. Je to vlastně rozmixované ovoce a zelenina v různých kombinacích. Podle toho co nám chutná.

čtěte více...

Zdravý salát  s červenou řepou

V poslední době mám období červené řepy. Znáte to. Občas se stane, že se v našem jídelníčku objeví potravina, kterou můžete jíst takřka denně. Tento salát je zdravý a jednoduchý, příprava zabere pár minut a skvěle se hodí nejen jako příloha.

čtěte více...

Luxusní vanilkové rohlíčky babičky Aničky: Ihned křehké!

Nejlepší vanilkové rohlíčky, které jsem v životě ochutnala, jsou tyto tradiční rohlíčky po babičce Aničce. V naší rodině se dědí z generace na generaci. Luxusní rohlíčky jsou křehké ihned po upečení a chuťově vynikající.

čtěte více...

Perníčky mojí Aničky: Vychytaný recept! Ihned měkké!

Tento recept na perníčky je vychytaný z mnoha receptů. Uvedený recept našla a poprvé vyzkoušela moje dcerka Anička. Předností tohoto výborného receptu je nejen vynikající chuť a vůně, ale také okamžitá křehkost.

čtěte více...

Dršťková polévka z kotrče

Letos se houbám opravdu dařilo, našli jsme v lese i kotrče, ze kterého jsme uvařili dršťkovou polévku. Zpočátku jsem byla, vzhledem ke tvaru této houby, nedůvěřivá, ale po zpracování jsme si opravdu pochutnali.
 

čtěte více...

Dýňová polévka

Blíží se čas Halloweenu a všichni začneme dlabat dýně, takže když už je budeme mít doma, co takhle si připravit lahodnou, krémovou polévku z máslové dýně? Velkou výhodou máslové dýně je to, že ji zpracujete téměř celou.

čtěte více...

Bezlepkové vaření: Těstoviny s kuřecím masem, špenátem a smetanovou omáčku

Bývaly doby, kdy vařit bez lepku, bylo hodně obtížné. Proč používat bezlepkové potraviny, pokud to není nutné pro naše zdraví? Třeba jenom proto, že tak odlehčíme náš organismus, který to zcela jistě ocení.

čtěte více...

Křoupáčci

Křoupáčci, pro někoho obyčejné šlehačkové cukroví, pro nás křoupáčci. Vznik tohoto názvu je poměrně jednoduchý. Prostě jsem dostala od jedné malé slečny tak trochu ultimátum. Prý když ji dám to „ křoupavý“, tak půjde spát.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE