Profesionální kuchař a jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Učil se pod vedením nestora české gastronomie a uznávaného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Společně své zkušenosti v přátelském duchu ukázali v TV pořadech Babica vs Sapík. Mediální schopnosti předváděl 6 let v TV NOVA v pořadu Babicovy dobroty. Velmi rád kreativně tvoří originální receptury. Dokázal, že dokonce profesionální kuchaři působící v luxusních restauracích se nedrží dogmaticky receptů, vaří doma kreativně z dostupných surovin. Vaří lidově a pro všechny. Vydal velmi úspěšnou kuchařku. Hovoří německy, částečně anglicky a polsky. Svým hezkým lidským přístupem, přátelským chováním, humorem a kreativitou si získal sympatie široké veřejnosti i renomovaných mistrů kuchařů.
Nabízí gastro show, workshopy, školu vaření, catering na firemních, společenských akcích a festivalech i služby kuchaře do domu na rodinných oslavách.
Profesionální kuchař, mediálně oblíbený televizní kuchař a showman se vyučil v oboru gastronomie. Svou praxi získal v nejluxusnějších pražských hotelích – 9 let v hotelu Alcron, dále Ambassador, Palace. Cenné zkušenosti získal 15 letým vařením ve vyhlášené restauraci v Německu a jako kuchař na cestách procestoval téměř celý svět a kontinenty. Prvky světových kuchyní komponuje do vlastních receptů a české kuchyně.
Hovoří několika světovými jazyky. Vydal vlastní velmi úspěšnou kuchařku.
S renomovaným šéfkuchařem a špičkou české gastronomie Jaroslavem Sapíkem se potkali v roce 1978 v 5* hotelu Ambassador v Praze, kde byl mistr Sapík šéfkuchařem a pan Babica k němu nastoupil jako talentovaný elév. Propagátor české gastronomie doma i ve světě pan Sapík a oblíbený lidový kuchař pan Babica se spojili na televizních obrazovkách v TV Barrandov v seriálu kuchařských pořadů Babica vs. Sapík. V přátelském duchu, s absolutně profesionálním nadhledem a úsměvem vytvořili geniální kuchařský tandem, který prezentuje a vaří „pro všechny“ z dostupných surovin podle ročních období. Vařit přeci lze zcela profesionálně, poctivou kuchyni s humorem a kreativně.
Talentovaný a sympatický lidový kuchař se pravidelně 6 let objevoval na televizních obrazovkách TV Nova v pořadu Babicovy dobroty. Geniální produkce pořadu založená na přátelském duchu, humoru a lidové vaření pro všechny vyvolala obrovskou sledovanost. Jedněmi milovaný, druhými kritizovaný profesionální lidový kuchař Jiří Babica inovativně tvoří recepty z dostupných surovin, co dům dal a lednice vydala. Jeho kreativní způsob vaření, prezentace pokrmů vzbudil velké emoce a diskuse u odborné a laické veřejnosti. Říká, že recept není bible, vaříme podle lednice a běžně dostupných surovin. Vaříme pro všechny. Vaří s humorem, vtipné hlášky mistra Babici oblétly celý internet. Zaujal svým pohodovým přístupem, schopností vysvětlit věci jednoduše a ukázat, že lidé doma zvládnou uvařit výborné pokrmy jako profesionální kuchaři. Lidé vyzkoušeli chutné Babicovy recepty a nakoupili stovky tisíc výtisků úspěšné kuchařky Babicovy dobroty.
Motto: „Vždycky jsem chtěl, aby moje recepty zvládnul připravit každý doma sám a měl z vaření radost.“ Jako obrovský milovník cestování se setkal s místními kuchyněmi. Hledal nápady, jak prvky mezinárodních kuchyní přenést domů tak, aby si je mohli uvařit obyčejní lidé bez přístupu k exotickým surovinám a kořením. Nedrží se přesných receptů michelinských kuchařů, nebojí se experimentovat, vytváří vlastní originální recepty, používá čerstvé kvalitní české a regionální suroviny. Vytvořil takto mnoho nových jídel, které lidé s oblibou vaří dodnes.
Jiří Babica je velmi oblíbený u široké veřejnosti především svým hezkým přátelským chováním a lidským přístupem k zákazníkům, účastníkům akcí a divákům. Dokázal, že lze s lidskou tváří profesionálně prezentovat pokrmy, vařit zcela na profesionální úrovni jak podle daných tradičních receptů, tak kreativně tvořit výborná jídla z dostupných potravin. Pro ty, co milují vaření a báječné jídlo. Vždycky slušně s úsměvem! Lidé ho proto milují.
Specializace:
Česká tradiční kuchyně, německá kuchyně, kreativní tvorba originálních receptů z běžně dostupných surovin, inspirace regionálními pokrmy, sezónní domácí speciality
Cooking show na vysoké profesionální úrovni, moderování pořadů, komponování prvků mezinárodní kuchyně a místních receptů do vlastních receptur.
Zvláštní schopnosti a dovednosti:
Velká kreativita, inovativní přístup k vaření, vtipný, přirozená schopnost vysvětlit věci jednoduše a názorně. Vaří a prezentuje pokrmy zábavně, s humorem, používá při vaření vtipné hlášky. Dalšími vlastnostmi je pohotovost, komunikativnost, organizační schopnosti, flexibilita. Zákazníci zejména oceňují milé chování a hezký lidský přístup k divákům a účastníkům akcí, hobby kuchařům a kuchařkám. Gastro show, vystupování a moderování vlastních televizních a rozhlasových pořadů na vysoké profesionální úrovni. Hovoří německy, částečně polsky, anglicky.
Služby pro firmy i domácnosti, společenské akce:
Eventy, festivaly, food festivaly, veřejné akce, městské a vesnické lidové slavnosti, dětský den, den s rodáky, rodinné oslavy.
* Kuchařská show, gastro show, live cooking s ochutnávkou podle požadavků a zadané téma zákazníka. Prezentace a show probíhá také v němčině, polštině a angličtině. Například: Grilování s Jiřím Babicou, příprava vámi zvoleného pokrmu s ochutnávkou nebo soutěžní klání dvou družstev v přípravě guláše
* Cooking show v tandemu s elitním mistrem kuchařem: „Králové české gastronomie a největší showman“
* Vaření s VIP osobností – např. špičkou české gastronomie Jaroslavem Sapíkem, vynikajícím fotbalistou Antonínem Panenkou nebo zpěvákem a skladatelem Ondřejem Hejmou
* Host z publika – možnost si zavařit společně s nejznámějším televizně oblíbeným kuchařem - improvizované vaření ze 4 ingrediencí
* Závěrečné nápady, tipy a rady, recepty Jiřího Babici, Jaroslava Sapíka, VIP osobnosti
* Catering - mistr kuchař pan Jiří Babica zajistí firemní a rodinné akce na klíč včetně veškerého inventáře pro skupiny do 50 osob. Uvaří čerstvé pokrmy nebo zajistí kompletní catering ve Vašich prostorách, v zázemí firmy, doma, na zahradě či kdekoli jinde.
* Poskytuje služby osobního kuchaře do 10 - 15 osob, grilování a párty na zahradě
* Škola vaření s Jiřím Babicou. Provede lekce vaření, workshopy u Vás doma, v zázemí Vaší firmy do počtu 4 osob. Česká kuchyně, základy vaření, německá kuchyně.
* Kompletní zajištění eventů, festivalů, společenských akcí na klíč ve spolupráci se známým renomovaným producentem ČT 1,TV NOVA a TV Barrandov
Svou lidskostí, milým chováním, humorem a kreativním přístupem si získal oblibu nejen u diváků a široké veřejnosti, ale i sympatie uznávaného a váženého šéfkuchaře v české gastronomii pana Jaroslava Sapíka a dalších našich renomovaných oceněných medailemi mistrů kuchařů. Mistři kuchaři se těší na spolupráci s profesionálním a oblíbeným lidovým kuchařem panem Jiřím Babicou.
Nejoblíbenější televizní lidový kuchař a profesionální kuchař Jiří Babica vaří s VIP kuchaři do domu.
Pojďme se skvěle pobavit u kvalitního výborného jídla z našich zcela čerstvých dostupných surovin a potravin. Nejlepších českých produktů, domácích zdrojů a oceněných regionálních potravin.
Spolupráce s médii:
- Moderování vlastního pořadu – rádio Frekvence 1
–TV NOVA – seriál pořadů Babicovy dobroty – 6 let
- TV BARRANDOV – seriál pořadů Babica vs Sapík – 2 roky
- Vydání vlastní kuchařky Babicovy dobroty – úspěšné vydání
- Rozhovory a recepty v tisku, rozhlasu, TV stanicích
- Vystupování a vaření se známými osobnostmi – např. špičkový uznávaný šéfkuchař Jaroslav Sapík, vynikající bývalý fotbalista Antonín Panenka,
zpěvák, skladatel, spisovatel Ondřej Hejma aj.
Stáže:
1989 – Německo – Kolín n. Rýnem – 15 let – vyhlášená restaurace Zlatá Praha
Kuchař na cestách – vaření v různých restauracích ve světě – např. Argentina, Austrálie, Bali, Japonsku, Karibiku, Malajsii, jižní Africe, na Havaji, v Austrálii, Novém Zélandu, Indonési
Prestižní restaurace Petersberger Hof
Reference:
Hotel Palace - Praha
5* Hotel Ambassador – Praha
5* Hotel Alcron- Praha
Kolín nad Rýnem – Německo – luxusní restaurace Zlatá Praha
Každá akce je originální a jinak náročná. Cena se stanovuje předem na základě osobní domluvy na konkrétní akci. Náklady na cestovné, zapůjčení inventáře, obslužný personál se stanoví podle vzdálenosti a velikosti akce.
V případě dlouhodobé spolupráce je možné domluvit slevu.
Mistr kuchař poskytuje akční nabídku podle sezony. Posvícení, zabíjačky, husí hody, pokrmy z čerstvých suroviny podle ročního období.