Šéfkuchař své zkušenosti získal mnohaletou prací v zahraničí - Amerika, Anglie, Rakousko, Chorvatsko. Ovládá mezinárodní kuchyni, zážitkovou, českou v moderním pojetí. Prezentuje pokrmy též anglicky. Nabízí službu kuchaře do domu, catering do 30 osob, kurzy vaření ve studiu v Ostravě nebo u zákazníka. Gastro show. Vaří v Ostravě i celé ČR.
Mistr kuchař o sobě píše: „Jmenuji se David Baar a jsem kuchař z Ostravy, který miluje svoji práci a hlavně jídlo. Moje preciznost a cit pro detail vás uchvátí takovým způsobem, že se stanete na mé kuchyni závislými. Už od mala jsem věděl, že mě tato práce bude živit a naplňovat. Tak to i zůstalo, miluji svou práci.
Po škole jsem se rozhodl, že chci odjet do zahraničí. Moje kariéra začala v Chorvatsku na ostrově Vir, kde jsem poznal Chorvatskou gastronomii a naučil se pracovat s mořskými plody. Poté jsem dostal nabídku pracovat ve Frankfurtu. Tam jsem si prošel doslova vším. Od nádobí, po saláty až k nejvyššímu levelu, přípravu steaků a ryb.
Dále má cesta vedla do Londýna. V Londýně jsem zažil skvělé dva roky a hlavně jsem se tam naučil neskutečně hodně. Co se týče organizace, pořádku, zodpovědnosti a v neposlední řadě nový styl vaření. Kuchař mnohokrát za svou kariéru pozná, že se na své pozici už nijak neposouvá a stojí na místě, a proto jsem se chtěl dále zdokonalovat a učit se novým věcem.
Californie, to byla má další zastávka. V Americe jsem si vyzkoušel, jak se říká, z každého rožku trošku. Americkou, mexickou, asijskou, italskou nebo i řeckou kuchyni.
Po třech letech jsem se vrátil a začal pracovat v Rakousku. Rakousko bylo vždy místo, kde jsem se nějak nehrnul pracovat, ale jsem rád, že jsem si to zkusil. Práce v pětihvězdičkovém hotelu, kde jsem si vyzkoušel ranní rauty, přípravu snídaně v otevřené kuchyni a každodenní večerní pětichodové menu. V Rakousku jsem se naučil opět něco nového a za tuto zkušenost a příležitost jsem vděčný.
Nyní jsem zpět v Česku a chtěl bych vám dopřát jedinečný gastronomický zážitek se špetkou všeho, co jsem se ve světě naučil.“
Specializace:
Moderní kuchyně, zážitková gastronomie, inovativní přístup k české gastronomii a inspirace starými recepty
Tvorba degustačního menu
Hovoří a prezentuje anglicky
Zkušenosti s mezinárodní kuchyní při dlouholetých stážích v zahraničí v hotelích (Amerika, Rakousko, Chorvatsko) – ryby, mořské plody, steaky. Americká, mexická, anglická, německá, rakouská, asijská, italská a řecká kuchyně aj.
Zvláštní schopnosti a dovednosti:
Nápady a inovativní přístup k vaření, preciznost a cit pro detail, dokonalé vyladění pokrmů
Práce s kolektivem, manažerské schopnosti na pozici šéfkuchaře
Gastroporadenství – tvorba celoročního menu pro restaurace podle určených surovin, jídelníčků, cenová kalkulace, hygienických předpisů
Flexibilita a komunikativnost, předvádí rád live cooking a gastro show
Služby pro firmy a domácnosti:
Mistr kuchař zajistí veškeré akce kompletně. Vaří přímo u zákazníka, ve firmách, na společenských akcích, festivalech. Zajistí inventář, výzdobu stolu, pomocné kuchaře i personál, po domluvě someliéra a párování vína s jídlem.
Nabízí službu kuchaře do domu, catering do 30 osob. Kurzy a lekce vaření probíhají v kulinářském studiu v Ostravě nebo přímo u zákazníka. Interaktivní kurz s účastí zákazníků nebo ukázkový kurz vaření do 10 osob.
Předvede live cooking nebo gastro show.
Stáže v zahraničí:
rok 2021 – 2022 – Rakousko
rok 2019 – 2021 – USA - Californie
rok 2017 – 2019 - Anglie – Londýn
rok 2017 – Německo – Frankfurt – sezonní práce
rok 2016 – Chorvatsko
Cena se stanovuje písemně předem na základě domluvy na akci. Náklady na cestovné, zapůjčení inventáře, náročnost akce, obslužný personál se stanoví podle vzdálenosti, náročnosti a velikosti akce.
Šéfkuchař poskytuje slevy po předchozí vzájemné domluvě. Hlavně v případě dlouhodobé spolupráce.
Aktuální akční nabídky mistr kuchař poskytuje. Domluvíte se přímo s mistrem kuchařem na sezónním menu. Příklad zabijačkové, vánoční, velikonoční, letní menu aj.
Věnujte svým blízkým dárkový poukaz. Poukazy lze věnovat až po schválení akce.