Špičkový šéfkuchař a gastro poradce patří mezi kuchařskou elitu v ČR a nejlepší kuchaře. Má exkluzivní kulinářskou praxi na Ministerstvu zahraničních věcí, přípravu pokrmů pro vládní a zahraniční představitele, diplomacii, práce na ambasádách, celebrity. Kompletně zajišťoval většinu akcí spojených s předsednictvím ČR v EU. Nabízí gastroporadenství restauracím a hotelům, garanta zajištění exkluzivních náročných akcí, kompletní TOP catering. Má rád zážitkovou gastronomii, degustace s víny. Poskytuje lekce vaření, služby osobního kuchaře jako kuchař do domu, školení personálu, gastro audit. Mimo uvedené mezinárodní kuchyně ovládá rakouskou, tyrolskou, staročeskou i prvorepublikovou kuchyni. Po celé ČR i zahraničí.
Elitní mistr kuchař a gastronomický konzultant působil jako šéfkuchař stykového oddělení Ministerstva zahraničních věcí, osobní kuchař ministra ZV. Připravoval pohoštění pro diplomatické návštěvy z celého světa, státní recepce a rauty. Má praxi v nejluxusnějších hotelích doma a zahraničí.
Působil na mnoha stážích v zahraničí jako reprezentant české gastronomie. Se ctí vařil v Bruselu šest týdnů po boku pana Van de Perra - osobního kuchaře belgického krále. Měl čest vařit pro osoby z diplomacie, velvyslance, šlechtice - např. pro krále Filipa VI. Španělského, kyperského prezidenta, celebrity jako Michael Jackson, Mick Jagger, Ornella Muti, Chuck Norris a další osobnosti.
Pracuje jako garant velkých akcí, recepcí, rautů, banketů, luxusních cateringů, včetně zpracování logistiky. Působí jako gastronomický poradce pro restaurace a hotely, pro sítě hotelů a nadnárodní korporace. Nabízí zážitkové degustační menu snoubené s degustací kvalitních vín známých sommeliérů, fine food pro firemní a soukromou klientelu, kompletní TOP catering do 150 osob.
Působí jako lektor a gastro poradce. Pod jeho vedením jeho dva týmy získaly nejvyšší ocenění. Působil čtyři roky v Národním týmu kuchařů a cukrářů, vyhrál mnoho kulinářských medailí.
Pracuje jako gourmet inspektor – tajné a plánované návštěvy restaurací na základě objednávky majitelů, reporting o chování personálu a celkové poradenství, nastavení standardů, logistiky.
Klade důraz na dokonalé vyladění chutí pokrmů a umělecké servírování, naprosto precizní práci.
Motto mistra kuchaře: „ Jedině maximálně spokojený host.“
Specializace:
Vysoká a zážitková gastronomie, moderní gastronomie, fine food, originální a kreativní tvorba receptů
Vaření z lokálních surovin místních dodavatelů a podle receptů z archivů i přes 100 let starých
Gastroporadenství pro restaurace a hotely
TOP catering a akce pro VIP, vládní a zahraniční klientelu
Kromě jiných kuchyní ovládá rakouskou, tyrolskou, staročeskou i prvorepublikovou kuchyni. Peče domácí pečivo a chléb.
Zvláštní schopnosti a dovednosti:
Manažerské schopnosti, vedení týmu, preciznost, originalita, schopnost zvládat stres, řídit gastronomicky náročné akce pro vládní a zahraniční představitele a diplomacii, VIP zákazníky
Gastroporadenství - školení personálu, nastavení procesů v kuchyni, skladba jídelního lístku, inovace vaření, cenová kalkulace, technologické postupy a vybavení kuchyně, profesionální oponentury včetně logistiky. Mystery shopping.
Dokonalé chuťové vyladění pokrmů, art servírování.
Hovoří plynule německy, pasivně anglicky, rusky.
Služby pro firmy a domácnosti:
Gastro poradce a elitní šéfkuchař poskytuje kompletní gastronomické poradenství restauracím, hotelům. Vede kurzy vaření ve školících centrech pro profesionály i laickou veřejnost. Kompletně zajišťuje a jako garant zastřešuje slavnostní akce jako recepce, bankety, rauty pro VIP klientelu českou a zahraniční až do 1500 osob. Poskytuje kompletní cateringové služby do 150 osob. Pro soukromou klientelu jako kuchař do domu a firem poskytuje fine dining - zážitkové degustační menu spojené s vinnou degustací. Tato degustační menu připraví v restauracích, hotelích, zámcích pro speciální akce a klientelu. Prezentuje pokrmy na food festivalech, předvádí kuchařskou show a live cooking na akcích, fotí pokrmy. Nabízí kurzy vaření a kulinářské workshopy u zákazníka. Působil a vedl kurzy ve škole pro kuchaře a kulinářské škole PRAKULU v Praze, kurzy vaření Kulinerplus v Brně.
Své služby poskytuje firmám na firemní akce, eventy, teambuildingy, večírky a párty. Veřejnosti na rodinné a soukromé oslavy, společenské události jako recepce, bankety, festivaly, lidové a městské slavnosti. Služby poskytuje po celé ČR i zahraničí.
Medaile a ocenění:
EXPOGAST 98 Luxemburg -stříbro
INTERGASTRO 98 Stuttgard - zlato
Kuchař roku 1997 - 2. místo
GASTRO HRADEC 1997 - stříbro
Mc Cain - zlato
Spolupráce s médii:
Publikace v tisku
Stáže v zahraničí:
Německo
Rakousko – 3 roky v Tyrolsku
USA, Švýcarsko, Lucembursko
Kypr – vaření pro kyperského prezidenta, recepce
Belgie - vaření po boku osobního kuchaře belgického krále, pana Van de Perra
- Zajišťování akcí souvisejících s předsednictvím v EU na ambasádáchv Německu, Španělsku a Belgii.
Reference:
Gastroporadenství - např. vedení restaurací La Republica, Hotel Step, Hotel Plumlov, restaurace Losín
2013 - Vila Elis Jeseník - šéfkuchař, regionální školící centrum Jesenicka -lektor
2008 - 2010 - Ministerstvo zahraničních věcí - osobní šéfkuchař ministra zahraničních věcí
- Akce pro diplomatické návštěvy
- Kompletní zajištění většiny akcí spojených s předsednictvím ČR v EU
2001 - 2008 - 4* Hotel Diplomat,
- Tvorba a implementace nového konceptu do sítě dvou nových hotelů nadnárodní společnosti, stravování pro 1500 hostů hotelů sítě Vienna International, 50 podřízených a 20 učňů
- Catering pro Promo-Star na Slovensku (aukce Diamantů pro Diamonds International Corporation a.s.)
2009 - 2011 - Catering Art show Košice - raut na aukci moderního umění
1999 - 2001 - restaurace Klementinum
- Vaření pro osoby z diplomacie, velvyslance, šlechtice - např. pro španělského krále Filipa VI.
1997 - 1999 - Restaurant Flambée
1995 - 1997 - Hotel Villa Voyta - šéfkuchař spolu s kolegy dosáhl na členství hotelu v řetězci malých luxusních hotelů světa a zúčastnil jsem se stáže v Belgii.
- Hotel navštěvovali velmi nároční a známí hosté.
1993 - 1995 Restaurace Septim
Výborná reference zákazníka (jednalo se o catering mezinárodních kuchyní s live cooking):
Dobrý den,
velice děkujeme za zprostředkování gastronomických služeb.
Objednali jsme si gastrozážitek k Vánočnímu posezení zaměstnanců Základní školy, Praha 13, Klausova 2450. S kuchařem Vladimírem Šmejkalem jsme byli nadmíru spokojeni. Jeho profesionální přístup i podávaná jídla s výkladem byla fantastická. Vše splnilo naše očekávání.
S pozdravem Petr Neuvirt
Dne 13.01.2020
Cena degustačního zážikového menu se stanovuje individuálně podle kvality použitých surovin, sezónnosti, počtu osob, počtu chodů menu, vzdálenosti a náročnosti akce. Akce většího rozsahu, TOP catering, gastroporadenství a různé kulinářské služby se domlouvají individuálně. Každá akce je originální a jinak náročná. Přání zákazníků jsou specifická. Cena se stanovuje na základě osobní domluvy na konkrétní akci. Sestavení menu a cenová kalkulace je poslána zdarma.
Špičkový šéfkuchař poskytuje slevy na základě osobního jednání, rozsahu a typu akce, speciálních přáních zákazníka a delší spolupráce.
Akční nabídka je aktuální podle sezóny. Věnujte svým blízkým Dárkový poukaz: 1. Lekce vaření s osobním kuchařem 2. Gurmánské zážitky s osobním kuchařem 3. Romantickou večeři - Objednat poukaz: ZDE