Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Elitní šéfkuchař, gastronomický konzultant, špička v oboru

Základní popis

Špičkový šéfkuchař a gastro poradce patří mezi kuchařskou elitu v ČR a nejlepší kuchaře. Má exkluzivní kulinářskou praxi na Ministerstvu zahraničních věcí, přípravu pokrmů pro vládní a zahraniční představitele, diplomacii, práce na ambasádách, celebrity. Kompletně zajišťoval většinu akcí spojených s předsednictvím ČR v EU. Nabízí gastroporadenství restauracím a hotelům, garanta zajištění exkluzivních náročných akcí, kompletní TOP catering. Má rád zážitkovou gastronomii, degustace s víny. Poskytuje lekce vaření, služby osobního kuchaře jako kuchař do domu, školení personálu, gastro audit. Mimo uvedené mezinárodní kuchyně ovládá rakouskou, tyrolskou, staročeskou i prvorepublikovou kuchyni. Po celé ČR i zahraničí. 

Poskytované služby
VIP Profesionálové
Cateringové firmy s kuchaři do domu
Kurzy s pronájmem kuchařů do domu
Druhy kuchyní, které vaříme
Česká kuchyně
Slovenská kuchyně
Italská kuchyně
Francouzská kuchyně
Ryby a mořské plody
Zvěřina
Grilování
Vegetariánská kuchyně
Zdravá strava
Domácí strava
Sladké pečení
Studená kuchyně
Gastro show
Kurzy vaření
Působnost v krajích
Celá ČR
Jihočeský kraj
Jihomoravský kraj
Karlovarský kraj
Královéhradecký kraj
Liberecký kraj
Moravskoslezský kraj
Olomoucký kraj
Pardubický kraj
Plzeňský kraj
Praha
Středočeský kraj
Ústecký kraj
Vysočina
Zlínský kraj
Nabízené akce
Malé události - minimálně pro 4 osoby
Velké akce - 20 a více osob
Pro 1 a více osob (minimálně 4 porce)
Na 1 den - celodenní vaření
Na 2 a více dní
Podrobný popis

Elitní mistr kuchař a gastronomický konzultant Vladimír Šmejkal působil jako šéfkuchař stykového oddělení Ministerstva zahraničních věcí, osobní kuchař ministra ZV. Připravoval pohoštění pro diplomatické návštěvy z celého světa, státní recepce a rauty. Má praxi v nejluxusnějších hotelích doma a zahraničí.
Působil na mnoha stážích v zahraničí jako reprezentant české gastronomie. Se ctí vařil v Bruselu šest týdnů po boku pana Van de Perra - osobního kuchaře belgického krále. Měl čest vařit pro osoby z diplomacie, velvyslance, šlechtice - např. pro krále Filipa VI. Španělského, kyperského prezidenta, celebrity jako Michael Jackson, Mick Jagger, Ornella Muti, Chuck Norris a další osobnosti.
Pracuje jako garant velkých akcí, recepcí, rautů, banketů, luxusních cateringů, včetně zpracování logistiky. Působí jako gastronomický poradce pro restaurace a hotely, pro sítě hotelů a nadnárodní korporace. Nabízí zážitkové degustační menu snoubené s degustací kvalitních vín známých sommeliérů, fine food pro firemní a soukromou klientelu, kompletní TOP catering do 150 osob.
Působí jako lektor a gastro poradce.  Pod jeho vedením jeho dva týmy získaly nejvyšší ocenění. Působil čtyři roky v Národním týmu kuchařů a cukrářů, vyhrál mnoho kulinářských medailí.
Pracuje jako gourmet inspektor – tajné a plánované návštěvy restaurací na základě objednávky majitelů, reporting o chování personálu a celkové poradenství, nastavení standardů, logistiky.
Klade důraz na dokonalé vyladění chutí pokrmů a umělecké servírování, naprosto precizní práci.
Motto mistra kuchaře: „ Jedině maximálně spokojený host.“

Specializace:
Vysoká a zážitková gastronomie, moderní gastronomie, fine food, originální a kreativní tvorba receptů
Vaření z lokálních surovin místních dodavatelů a podle receptů z archivů i přes 100 let starých
Gastroporadenství pro restaurace a hotely
TOP catering a akce pro VIP, vládní a zahraniční klientelu
Kromě jiných kuchyní ovládá rakouskou, tyrolskou, staročeskou i prvorepublikovou kuchyni. Peče domácí pečivo a chléb.
Zvláštní schopnosti a dovednosti:
Manažerské schopnosti, vedení týmu, preciznost, originalita, schopnost zvládat stres, řídit gastronomicky náročné akce pro vládní a zahraniční představitele a diplomacii, VIP zákazníky
Gastroporadenství - školení personálu, nastavení procesů v kuchyni, skladba jídelního lístku, inovace vaření, cenová kalkulace, technologické postupy a vybavení kuchyně, profesionální oponentury včetně logistiky. Mystery shopping.
Dokonalé chuťové vyladění pokrmů, art servírování.
Hovoří plynule německy, pasivně anglicky, rusky.
Služby pro firmy a domácnosti:
Gastro poradce a elitní šéfkuchař poskytuje kompletní gastronomické poradenství restauracím, hotelům. Vede kurzy vaření ve školících centrech pro profesionály i laickou veřejnost. Kompletně zajišťuje a jako garant zastřešuje slavnostní akce jako recepce, bankety, rauty pro VIP klientelu českou a zahraniční až do 1500 osob. Poskytuje kompletní cateringové služby do 150 osob. Pro soukromou klientelu jako kuchař do domu a firem poskytuje fine dining - zážitkové degustační menu spojené s vinnou degustací. Tato degustační menu připraví v restauracích, hotelích, zámcích pro speciální akce a klientelu. Prezentuje pokrmy na food festivalech, předvádí kuchařskou show a live cooking na akcích, fotí pokrmy. Nabízí kurzy vaření a kulinářské workshopy u zákazníka. Působil a vedl kurzy ve škole pro kuchaře a kulinářské škole PRAKULU v Praze, kurzy vaření Kulinerplus v Brně.
Své služby poskytuje firmám na firemní akce, eventy, teambuildingy, večírky a párty. Veřejnosti na rodinné a soukromé oslavy, společenské události jako recepce, bankety, festivaly, lidové a městské slavnosti. Služby poskytuje po celé ČR i zahraničí.
Medaile a ocenění:
EXPOGAST 98 Luxemburg -stříbro
INTERGASTRO 98 Stuttgard - zlato
Kuchař roku 1997 - 2. místo
GASTRO HRADEC 1997 - stříbro
Mc Cain - zlato
Spolupráce s médii:
Publikace v tisku
Stáže v zahraničí:
Německo
Rakousko – 3 roky v Tyrolsku
USA, Švýcarsko, Lucembursko
Kypr – vaření pro kyperského prezidenta, recepce
Belgie - vaření po boku osobního kuchaře belgického krále, pana Van de Perra
 - Zajišťování akcí souvisejících s předsednictvím v EU na ambasádáchv Německu, Španělsku a Belgii.
Reference:
Gastroporadenství - např. vedení restaurací La Republica, Hotel Step, Hotel Plumlov, restaurace Losín
2013 - Vila Elis Jeseník - šéfkuchař, regionální školící centrum Jesenicka -lektor
2008 - 2010 - Ministerstvo zahraničních věcí - osobní šéfkuchař ministra zahraničních věcí
 - Akce pro diplomatické návštěvy
 - Kompletní zajištění většiny akcí spojených s předsednictvím ČR v EU
2001 - 2008 - 4* Hotel Diplomat,
 - Tvorba a implementace nového konceptu do sítě dvou nových hotelů nadnárodní společnosti, stravování pro 1500 hostů hotelů sítě Vienna International, 50 podřízených a 20 učňů
 - Catering pro Promo-Star na Slovensku (aukce Diamantů pro Diamonds International Corporation a.s.)
2009 - 2011 - Catering Art show Košice - raut na aukci moderního umění
1999 - 2001 - restaurace Klementinum
 - Vaření pro osoby z diplomacie, velvyslance, šlechtice - např. pro španělského krále Filipa VI.
1997 - 1999 - Restaurant Flambée
1995 - 1997 - Hotel Villa Voyta - šéfkuchař spolu s kolegy dosáhl na členství hotelu v řetězci malých luxusních hotelů světa a zúčastnil jsem se stáže v Belgii.
 - Hotel navštěvovali velmi nároční a známí hosté.
1993 - 1995  Restaurace Septim

CENÍK

Cena degustačního zážikového menu se stanovuje individuálně podle kvality použitých surovin, sezónnosti, počtu osob, počtu chodů menu, vzdálenosti a náročnosti akce. Akce většího rozsahu, TOP catering, gastroporadenství a různé kulinářské služby se domlouvají individuálně. Každá akce je originální a jinak náročná. Přání zákazníků jsou specifická. Cena se stanovuje na základě osobní domluvy na konkrétní akci. Sestavení menu a cenová kalkulace je poslána zdarma.

POSKYTOVANÉ SLEVY

Špičkový šéfkuchař poskytuje slevy na základě osobního jednání, rozsahu a typu akce, speciálních přáních zákazníka a delší spolupráce.

VAŠE AKČNÍ NABÍDKA

Akční nabídka je aktuální podle sezóny. Věnujte svým blízkým Dárkový poukaz: 1. Lekce vaření s osobním kuchařem 2. Gurmánské zážitky s osobním kuchařem  3. Romantickou večeři - Objednat poukaz: ZDE

 

Kontaktní informace
Sídlo firmy


Praha

IČ: 87210452