Umělecká designérka a šéfkuchařka získala zkušenosti zejména při 13letém pobytu v zahraničí – Norsko, Finsko, Řecko, Francie, Španělsko, kde působila na pozici šéfkuchařky a vedla mezinárodní týmy kuchařů ve známých restauracích. Její doménou je plating, umělecké aranžování a servírování pokrmů, studená kuchyně a umělecké dekorativní rauty. Nabízí osobní služby jako kuchař do domu, zážitkový catering a fine dining na firemní i soukromé akce, mítinky, svatby, kurzy vaření u vás doma. Fotí pokrmy, natáčí videa, vymýšlí recepty. Mluví i píše anglicky na velmi dobré úrovni.
Umělecká designérka a šéfkuchařka Jana Kokyová získala zásadní zkušenosti s vařením při 13 letém pobytu v zahraničí (např. Norsko, Finsko, Francie, Španělsko, Skotsko), kde se vždy vypracovávala od nejnižších pozic až na šéfkuchařku, sous chef, kde vedla luxusní velké restaurace, řídila mezinárodní tým kuchařů. Je precizní a spolehlivá, má talent a cit na art dekorování stolů a pokrmů.
Její doménou je plating, umělecké aranžování a servírování pokrmů, studená kuchyně a umělecké rauty – chlebíčky, jednohubky, kanapky, tapas, tataráky, carpaccio ze zeleniny, ovoce nebo masa. Dále ryby a mořské plody, dietní kuchyně, fine dining, molekulární kuchyně. Dezerty se učila v zahraničí pod vedením francouzského cukráře. Navíc ráda vaří vlastní originální recepty – např. „seviche“ – peruánský předkrm, ryba vařená v limetkové šťávě.
Kreativní cateringová specialistka bývá často součástí týmu na cateringových akcích velkého rozsahu. Spolupracuje s cateringovými společnostmi.
Jako zkušená šéfkuchařka ze zahraničí dokáže kompletně vést mezinárodní restauraci, včetně školení personálu. Fotí pokrmy, natáčí videa, zajistí reklamu, billboardy.
Nabízí privátní služby kuchaře do domu na malé i velké akce.
Zrealizuje akci na klíč – od zážitkového uměleckého cateringu na svatbě, párty, firemní akci, fine dining až po večeři pro dva.
Vaření je pro ni uměleckou záležitostí, kdy spojuje umělecké aranžování a servírování pokrmů s dokonalostí chutí, vůní, barev, vytvoření příjemné atmosféry, souhry se zákazníkem a celkového požitku z jídla.
Připraví od A do Z malou nebo velkou rodinnou oslavu, svatbu, event, teambuilding, nafotí a vymyslí recept, zorganizuje kurz vaření přímo u vás.
Specializace:
Studená kuchyně a foodstyling
Kreativní catering a plating
Art servírování
Zážitková gastronomie a fine dining
Ryby a mořské plody
Molekulární gastronomie
Středomořská kuchyně
Redukční diety a dietní kuchyně
Tvorba luxusních dezertů podle francouzského pekaře
Tvorba vlastních originálních receptů -
Dekorování a prostírání stolu
Tvorba videí, focení pokrmů
Zvláštní schopnosti a dovednosti:
Preciznost a talent na umělecké aranžování pokrmů na talíři, smysl pro detail - plating
Kreativní design pokrmů
Schopnost vést kolektiv a naučit vařit jak veřejnost, tak školit personál kuchařů
13 let vaření v zahraničí - pozice šéfkuchařky v zahraničí, schopnost vést mezinárodní kolektiv – vypracování se od nejnižší pozice
Focení jídel, foodstylista
Cit pro dekorování a prostírání stolu
Managerské schopnosti a práce s kolektivem na pozici šéfkuchaře, organizační schopnosti, nákupy surovin, tvorba jídelních lístků včetně kalkulace, znalost a dodržování BOZP a HACCP
Zvládání stresu při přípravě velkých cateringových akcí
Znalost angličtiny na vysoké úrovni – slovem i písmem
Služby pro firmy a domácnosti:
Kreativní šéfkuchařka Jana Kokyová díky velké zkušenosti vaření v zahraničí v luxusních hotelích nabízí privátní služby kuchaře do domu na malé i velké oslavy, svatby, firemní akce, kreativní umělecký catering, degustační večeře a kurzy vaření pro veřejnost i profesionály.
Nabízí realizaci velkých akcí na míru od A do Z. Akce do 60 osob zajistí sama bez servisu, studenou kuchyni do 150 osob s pomocným personálem.
Má zkušenosti s účastí na velkých cateringových akcí, kde uplatňuje art servírování a uměleckou výzdobu stolu. Ráda dekoruje, zdobí, klade důraz na originální prezentaci a design pokrmů. Kreativní design pasuje do designu firmy.
Nabízí foodstyling, videa, focení pokrmů, billboardy.
Její doménou je plating, umělecké aranžování a servírování pokrmů, studená kuchyně a umělecké rauty – chlebíčky, jednohubky, kanapky, tapas, tataráky, carpaccio z zeleniny, ovoce nebo masa. Dále ryby a mořské plody, dietní kuchyně, fine dining, molekulární kuchyně, francouzské dezerty.
Uspořádá kurz vaření u vás doma do 10 osob.
Se svou velkou zkušeností v zahraničí na pozici šéfkuchařky dokáže vést kompletně vaši restauraci včetně pesonálu.
Hovoří plynně anglicky, také píše v anglickém jazyce.
Přijede za vámi kamkoliv na malé i velké akce, eventy, svatby, teambuildingy, mítinky, párty, jógové akce.
Stáže:
13 let každodenního vaření v zahraničí – pozice kuchař, šéfkuchař, sous chef
2024 – 2025 - Španělsko - Barcelona - restaurace
2024 - Řecko – ostrov Korfu – středomořská restaurace
2023- 2024 - Norsko – hotel – sous chef
2022 – 2023 – Finsko - šéfkuchař v Davvi Artic hotel – plating
2022 – Francie – šéfkuchař v hotelu Les Aravis - Saint Jean Sixt, France
2021 – 2022 – Francie - asistentka šefkuchaře v Le Relais de l Aiguille
2012 – 2019 – Skotsko - město Oban- vedoucí provozu Manager a chef v MacGillivrays seafood
Reference:
2025 - Cateringová společnost Imrvére – Frýdlant nad Ostravicí
Spolupráce a prezentace grilu OFYR
2020 – 2021 – asistentka šefkuchaře v hotel U Holubů, Čeladná
2012 – 2025 - stáže v zahraničí ¬- 13 let každodenního vaření – velké hotely a restaurace - na pozici kuchař, šéfkuchař, sous chef
Celodenní akce o víkendu 4.000 Kč/den. Minimální cena 8.000 Kč za celý víkend. Jinou cenu šéfkuchař neuvádí. Záleží na náročnosti a velikosti akce, projektu.
Cenovou nabídku pošle zdarma zákazníkovi podle domluvy a přání zákazníka na určitou konkrétní akci.
Slevy poskytuje individuálně po předchozí domluvě. Záleží na velikosti akce, několikadenní vaření, dlouhodobé spolupráci.
Akční nabídky poskytuje podle sezónnosti. Podle období - chřestu, jahod, Vánoc, Velikonoc, masopustu, zvěřinové hody, rybí speciality, grilování vždy za každého počasí a kdekoliv.