Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Kontroly zvěřiny v restauracích


Ilustrační fotografie

Letošní kontroly zvěřiny ve stravovacích zařízeních prokázaly nedostatky téměř u pěti procent případů.
Nyní, v době lovecké sezony, se v nabídce restaurací objevuje zvěřina v mnoha různých úpravách. Od ledna 2015 je kontrola zvěřiny v těchto zařízeních jednou z nových kompetencí Státní veterinární správy.

Během devíti měsíců zkontrolovala SVS zvěřinu ve více než 1 200 případech, z toho zhruba v pěti procentech zjistila závady. Ty se týkaly zvláště chybějících dokladů o původu zvěřiny. Za prokázané nedostatky museli hříšníci zaplatit celkovou pokutu ve výši téměř 200 tisíc korun.

Kontroloři SVS mohou spolupracovat i s Policií České republiky, zvláště když státní veterinární dozor nabyde dojmu, že kontrolovaná zvěřina byla získána nelegálním způsobem, tedy od pytláků..

Provozovatelé stravovacích zařízení by měli dodržovat několik zásad, které souvisí právě se zvěřinou.
V první řadě nikdy neodebírat maso neznámého původu. Pokud provozovatel nakoupí již staženou zvěřinu, musí být maso zkontrolované ve zvěřinovém závodě. Pak je označeno na obale oválem se schvalovacím číslem závodu a zkratkou státu. Provozovatel musí být schopen tento nákup prokázat obchodním dokladem.

Maso může zakoupit i u maloobchodníka, který je krajskou veterinární správou registrován jako tzv. zařízení pro zacházení se zvěřinou v rámci okrajové činnosti tohoto zařízení. V takovém případě toto nebalené maso není označeno oválem a číslem, ale provozovatel musí mít obchodní doklad.

Stahování nebo škubání ulovené a nestažené zvěře je povoleno pouze tam, kde jsou splněny podmínky pro tuto činnost a provozovny jsou registrovány KVS  jako maloobchodní zařízení určená pro zacházení se zvěřinou. I v těchto případech musí být zvěřina zkontrolována školenou osobou a v případě divočáků je nezbytné vyšetření na přítomnost larev parazita svalovce, který u lidí může způsobit onemocnění trichinelózou. I v tomto případě musí být provozovatel schopen předložit doklady o nezávadnosti masa a původu razítkem od proškolené osoby.
Jde-li o spárkatou zvěř, k dispozici musí být i sejmutá plomba, která zvěř označovala. Lístek a plombu musí provozovatel uchovávat šest měsíců ode dne, kdy zvěř získal.

Autor: Eva Ch.
Zdroj: Tiskový mluvčí SVS

Ostatní

4 online kurzy vaření: Vaření v přímém přenosu s šéfkuchařem!

Užijte si online kurz vaření v přímém přenosu s šéfkuchařem. Vaří s vámi, radí, odpovídá na dotazy a vypráví zajímavosti. Vyberte si ze 4 druhů oblíbených mezinárodních kuchyní. Kulinářský teambuilding pro firmy i veřejnost.

čtěte více...

3 online kurzy vaření: asijská, italská, 4 evropské kuchyně

Kulinářský temabuilding bude! Nudíte se doma? Rádi vaříte? Vyberte si a užijte online kurz vaření s certifikovaným šéfkuchařem. Vyberte si svou oblíbenou kuchyni.

čtěte více...

Online kurz s králem sushi! Vaření s šéfkuchařem v přímém přenosu

Plánujete teambuilding nebo firemní večírek v době koronaviru? Na online kurzu s králem sushi si užijte vaření s šéfkuchařem v přímém přenosu. Naučíte se přípravě sushi.

čtěte více...

Doučování Liberec: Český jazyk ZŠ

Hledáte doučování pro vaše dítě? Kontaktujte nás! Poskytujeme individuální doučování českého jazyka v Liberci. Rádi doučíme český jazyk ZŠ.

čtěte více...

Pěkná reference: Rozlučka se svobodou s Kuchaři do domu

Krásné reference zákazníků na službu Kuchaři do domu nás vždy těší. Pěkná reference, rozlučka se svobodou je dalším potvrzením kvalitních služeb. Sympatický špičkový šéfkuchař pan Procházka je naprosto úžasný.
 

čtěte více...

Krásná reference zákazníka na kulinářské služby je ta nejlepší odměna. Přečtěte si ji!

Nadšení zákazníci jsou nejlepší referencí na kulinářské služby Kuchaři do domu a firem. Spolupracujeme nejen s ověřenými vysoce profesionálními kuchaři a lektory vaření, ale zároveň se sympatickými šéfkuchaři, kteří mají hezké chování k zákazníkům a příjemné vystupování.
 

čtěte více...

Zábavný relaxační kurz vaření na chatě: Vyberte si osobního lektora vaření

Rádi vaříte a učíte se novým věcem? Speciality mezinárodních kuchyní? Vařte společně s kuchařem domu a svými přáteli a užijte si zábavný relaxační kurz vaření na chatě. Parta přátel na vámi vybrané chatě vaří společně s šéfkuchařem.

čtěte více...

Catering na míru: Čerstvá kvalitní strava i diety do domu a kanceláří

Máte chuť na něco výborného? Řešíte speciální diety, kvalitní čerstvou stravu? Nemáte čas vařit? Využijte služby ověřených osobních šéfkuchařů Kuchaři do domu! Vyberte si osobního kuchaře a catering!

čtěte více...

Reference zákazníka: Kurzy vaření mezinárodních kuchyní s kuchaři do domu

Certifikované lektory vaření mezinárodních kuchyní si můžete vybrat a objednat v seznamu osobních šéfkuchařů Kuchaři do domu.cz. Kurzy vaření, lekce vaření probíhají přímo u zákazníka nebo gastrostudiu.

čtěte více...

Svatba: Šéfkuchaři a catering do stodoly, na farmu, statek, penzionu, zámek, zahradu, chatu

Šéfkuchaři nebo catering k objednání vaši svatbu do stodoly, na farmu, zámek, pronajatý statek, penzionu v čisté přírodě, na zahradu, chatu, do Vašeho domu. Na webu Kuchaři do domu.cz si vyberete a objednáte ověřené špičkové šéfkuchaře a kuchařské firmy.

čtěte více...

Úžasná reference: Firemní večírek s elitním kuchařem do domu

Catering mezinárodních kuchyní s live cooking elitního šéfkuchaře pana Šmejkala nadchnul všechny účastníky vánočního večírku. Mistr kuchař připravil několikachodové menu složené ze světových kuchyní. Vařil před zaměstnanci, vyprávěl zážitky a zajímavosti.

čtěte více...

Nádherná reference: Oslava jubilea a vaření osobního šéfkuchaře pana Krepčíka u zákazníka

Kuchaři do domu stále dostávají nádherné reference zákazníků na kulinářské služby. Vždy máme velkou radost. Zákazníci jsou nadšeni gurmánskými zážitky, ale i milým chováním a příjemným vystupováním šéfkuchařů ke klientům.

čtěte více...

Degustační večeře s členem Národního týmu AKC ČR přímo u Vás! Pro gurmány a VIP klienty

Degustační zážitkovou večeři připraví člen prestižního Národního týmu AKC ČR přímo u Vás! Sestaví menu podle vašich chutí na míru. Vhodná pro gurmány, VIP klienty a obchodní partnery.

čtěte více...

Teambuilding v moderním řeznictví s bistrem s šéfkuchařem

Firemní teambuilding v moderním řeznictví s bistrem a výčepem s šéfkuchařem je vhodný jako teambuilding pro muže. Koná se v Praze. Datum po domluvě. Škola vaření přípravy čerstvého masa, škola čepování piva, raut.

čtěte více...

Výhody a služby kuchaře do domu

Řešíte kulinářský program, catering nebo prostory na vaši akci? Chcete se naučit vařit, připravit degustační menu nebo pobavit? Soukromí domácího prosředí Vás a Vaše hosty potěší, výhody a služby kuchaře vás nadchnou!

čtěte více...
Více z kategorie aktuality naleznete ZDE