Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou


Ilustrační fotografie

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. První moučník, který jsem jako dítě upekla. Milujete vláčné buchty? Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept, který vám přinášíme.

Čokoládová poleva s rumovou příchutí dělá moučník lahodným. Tuto buchtu budete péct často. Hodí se také jako sváteční moučník. Vyzkoušejte ho!
 

Budete potřebovat:
25 dkg cukru
30 dkg polohrubé mouky
2 vejce
1 sklenička hořčicová oleje
5 lžiček kakaa
1 menší lžička sody
½ litru kefíru
 

Poleva:
10 dkg cukru (moučka)
5 dkg másla
2 lžíce kakaa
5 -8 lžic rumu
 

Postup:
Použijeme středně hluboký pekáč o rozměru 45 x 25 cm. Vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem nebo hrubou moukou. Smícháme všechny sypké suroviny. Soda nám kypří  buchtu místo kypřícího prášku. Pak přidáme kefír a vejce. Vše řádně a rychle promícháme. Vlijeme do vymazaného pekáče. Nepředehříváme a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
Polevu vymícháme za mírného nahřívání do hladka, aby se pěkně leskla.

Necháme korpus vychladnout. Propícháme špejlí. Na vychladlou buchtu vylijeme hladkou lesklou polevu. Vychladíme v místnosti nebo lednici, až poleva ztuhne.

Kdo nemá rád chuť rumu, do polevy přidá méně lžic. Zdobíme domácí šlehačkou, ovocem, podle fantazie.

Dobrou chuť přeje maminka!


TIP:
Plánujete oslavu, narozeniny, svatbu, firemní akci? Oslava bez práce! Vyberte si a objednejte osobního ověřeného šéfkuchaře nebo certifikovaného lektora vaření v seznamu Kuchaři do domu.

Služby privátních špičkových šéfkuchařů z celé ČR - 
Vaření u vás, kompletní catering, degustační menu, 25 světových kuchyní a kurzy vaření, kuchařská show, gastroporadenství, foodstyling, video a TV natáčení, live cooking, tvorba receptů, psaní kuchařek. Eventy a akce na klíč.

Ostatní

Zapečená brokolice: Se smetanou a muškátovým oříškem

Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
 

čtěte více...

Pečená žebra nebo kuřecí paličky: Tuto dobrůtku musíte vyzkoušet!

Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.

čtěte více...

Šťavnatý recept: Zapečená vepřová krkovička

Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...

Jiří Babica: Jehněčí kolínka s máslovou dýní a restovaným bramborem

Vyzkoušejte recept od nejznámějšího televizního lidového kuchaře Jiřího Babici. Znáte TV pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík? Mistr kuchař pro nás připravil a nafotil vlastní originální vynikající recept na jehněčí kolínka. 

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE