Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!


Ilustrační fotografie

Ovocná buchta s drobenkou na lžíce je rychlá a výborná. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Maminka ji dělávala ráda, když potřebovala rychlý nedělní moučník nebo něco sladkého ke kafíčku. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.
 

Budete potřebovat:
16 lžic mouky (10 polohrubé a 6 hladké mouky)
6 lžic cukru
6 lžic mléka
6 lžic oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva

Drobenka:
1 hrníček hrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
4 lžíce másla
Skořice, sekané mandle dle chuti a druhu ovoce.
 

Postup:
Vymažeme pekáč o rozměru 45x25 cm olejem, vysypeme strouhaným kokosem nebo hrubou moukou. Smícháme nejprve sypké suroviny a přidáme mléko, olej a vejce. Precizně  vymícháme. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Pečeme v troubě na 180°C asi 20 až 30 minut.
Pokud pečete švestkovou buchtu, posypte ještě drobenku skořicí a mandlemi.

Dobré chutnání přeje maminka!

TIP:
Plánujete oslavu narozenin, firemní párty, event, festival?
Gurmánská společnost Kuchaři do domu s.r.o. – dodavatel kulinářských služeb a programů, workshopů,
    elitních osobních kuchařů a cateringů.
* Provozujeme největší seznam KuchariDoDomu.cz špičkových osobních kuchařů ČR,
    členů Národního týmu AKC ČR a mistrů světa 2018, mediálně známých kuchařů z TV,
    lektorů vaření, gastroporadců, cateringových firem, stylových restaurací a gastrostudií našich mistrů.
* K objednání na firemní, rodinné a společenské akce po celé ČR.

* ZADEJTE POPTÁVKU. Pošleme ji ověřeným šéfkuchařům. Nezávazně Vám zašlou menu a cenu.
    Sami si vyberete šéfkuchaře, catering, kulinářský program a nejlepší nabídku.
* Zajišťujeme originální programy na firemní akce - kurzy vaření, workshopy, live cooking, exkluzivní catering,
    kuchařská show, degustační večeře, 25 světových kuchyní, tematické večery, kompletní catering do 2000 osob.
* Produkci eventů na klíč, gala večerů, recepcí, konferencí, festivalů se známými producenty
    TV NOVA, ČT 1 a TV PRIMA.
* Vaříme u zákazníka nebo zajistíme stylové prostory.                                                                                        
DÁRKOVÉ POUKAZY - GURMÁNSKÉ ZÁŽITKY

Ostatní

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...

Jiří Babica: Jehněčí kolínka s máslovou dýní a restovaným bramborem

Vyzkoušejte recept od nejznámějšího televizního lidového kuchaře Jiřího Babici. Znáte TV pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík? Mistr kuchař pro nás připravil a nafotil vlastní originální vynikající recept na jehněčí kolínka. 

čtěte více...

TOP recept na grilování: Vepřová krkovice na pomerančích s brusinkami

TOP recept na grilování Vepřová krkovice na pomerančích s brusinkami připravil VIP kuchař do domu Martin Bušek. Renomovaný šéfkuchař působí jako gastromanažer čtyř stylových restaurací na Václavském náměstí.

čtěte více...

Dezert: Domácí levandulový jogurt, teplá kobliha, tvarohová zmrzlina

Tento chutný originální dezert připravil na zážitkové gurmánské akci Degustace parfémů s 6 chodovou gurmánskou večeří mistr kuchař Jakub Hirsch. Degustační večeře se konala ve 4* hotelu Schwaiger v Praze.

čtěte více...

Plněná žraločí zádová partie krevetovo-lanýžovým haše, přelévaná omáčkou Rouille

Plněná žraločí zádová partie krevetovo-lanýžovým haše, přelévaná omáčkou Rouille a doplněná růží ze sušené iberijské šunky je luxusní pokrm. Tento pokrm vám připraví VIP kuchař do domu Petr Škarda.
 

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE