Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

2 marmelády z černého rybízu a angreštu: Bez vaření a bez E!


Ilustrační fotografie

MARMELÁDA Z ČERNÉHO RYBÍZU BEZ VAŘENÍ
Černý rybíz nebývá příliš oblíbený, má zvláštní chuť i vůni. Je to ale škoda, protože obsahuje vitamín C, A i B a některé nerostné látky. Stejné hodnoty má i bílý rybíz.
Připravíme z něj marmeládu bez vaření a jakýchkoliv konzervačních látek. Obsahuje ale větší množství cukru, proto jej vyloučíme při redukční dietě.

Budete potřebovat:
1 kg 100 % rybízové šťávy
1,5 kg cukru

Postup:
Opláchnutý a dobře okapaný rybíz prolisujeme na strojku na ovoce. Někdy se strojek brzy ucpe, proto ovoce můžeme nechat proběhnout volněji, ale umeleme ho dvakrát.
Ke šťávě přidáme cukr a dobře promícháme. Nádobu uložíme v chladnu do druhého dne, několikrát denně promícháme. Když je cukr důkladně rozpuštěný, plníme marmeládu do sklenek a upevníme víčky. Uložíme v chladnu a temnu.

V zimě si dáme denně lžičku marmelády a tím udržujeme přísun vitamínů.

MARMELÁDA Z ČERNÉHO RYBÍZU A ANGREŠTU
Marmelády lze kombinovat z různých druhů ovoce, fantazii se meze nekladou. Co nám na zahrádce dozrává, to spotřebujeme. Na koláč, palačinky, chleba nebo do jogurtu zpracujeme angrešt s černým rybízem.

1 kg angreštové šťávy
300 g šťávy z černého rybízu
850 g cukru
Šťávu prudce povaříme, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Hned plníme do sklenic. Otočíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou?
Džem je vyroben z ovoce, směsi přírodních sladidel a vody. Musí obsahovat alespoň 35 % ovoce.
Marmeláda se vyrábí obdobným způsobem, ta kupovaná navíc může obsahovat dřeně nebo šťávy z citrusových plodů. Má podobu rosolu, bez kousků ovoce.

Autor: Eva Ch.

TIP:
Čeká vás příprava rodinné oslavy, jubilea, svatba, firemní akce, grilování, garden párty?
Nemáte čas záleží vám na oslavě? Potřebujete kuchaře nebo kompletní catering? Užijte si oslavu bez práce a ušetřte svůj drahocenný čas!
Objednejte si osobního profesionálního kuchaře! Kompletně se o akci postará! Přijede za Vámi - domů, zahradu, na chatu, do zázemí firmy, klubu. Kuchař sestaví vaše oblíbené menu, nakoupí, přiveze inventář, navaří, naservíruje, uklidí kuchyň, pobaví hosty a odjíždí. 
Kde hledat kuchaře nebo cateringové služby?
Objednejte na portálu Kuchaři do domu.cz - největší seznam osobních kuchařů a cateringových firem na objednání na Vaše akce. Celá ČR. 

Jak objednat kuchaře
na oslavu nebo catering?
Vaši poptávku pošleme ověřeným a spolehlivým mistrům kuchařům nebo firmám. Sami si vyberete nejlepší nabídku menu, cenovou nabídku.
ZADAT POPTÁVKU: ZDE  - www.Kucharidodomu.cz

Ostatní

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...

Jiří Babica: Jehněčí kolínka s máslovou dýní a restovaným bramborem

Vyzkoušejte recept od nejznámějšího televizního lidového kuchaře Jiřího Babici. Znáte TV pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík? Mistr kuchař pro nás připravil a nafotil vlastní originální vynikající recept na jehněčí kolínka. 

čtěte více...

TOP recept na grilování: Vepřová krkovice na pomerančích s brusinkami

TOP recept na grilování Vepřová krkovice na pomerančích s brusinkami připravil VIP kuchař do domu Martin Bušek. Renomovaný šéfkuchař působí jako gastromanažer čtyř stylových restaurací na Václavském náměstí.

čtěte více...

Dezert: Domácí levandulový jogurt, teplá kobliha, tvarohová zmrzlina

Tento chutný originální dezert připravil na zážitkové gurmánské akci Degustace parfémů s 6 chodovou gurmánskou večeří mistr kuchař Jakub Hirsch. Degustační večeře se konala ve 4* hotelu Schwaiger v Praze.

čtěte více...

Plněná žraločí zádová partie krevetovo-lanýžovým haše, přelévaná omáčkou Rouille

Plněná žraločí zádová partie krevetovo-lanýžovým haše, přelévaná omáčkou Rouille a doplněná růží ze sušené iberijské šunky je luxusní pokrm. Tento pokrm vám připraví VIP kuchař do domu Petr Škarda.
 

čtěte více...

Telecí plátky s liškovým krémem na fíkovém carpacciu

Recept od VIP kuchaře do domu.Telecí maso je velmi jemné. Exkluzivní kombinace lišek, fíků, italského vína dodá tomuto pokrmu originální chuť. Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci surovin a užijte si gastronomický zážitek.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE