Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Čtyři banánové recepty: smažené, v griotce, palačinky a pařížské banány


Ilustrační fotografie

Několik jednoduchých banánových receptů

Banány jsou jedny z nejvýživnějších plodů naší planety, mají mnoho léčivých účinků. Můžeme z nich připravit i množství chutných pokrmů, mezi ty jednoduché patří například:

Banány v griotce
Připravíme si 4 banány, 50 g másla, 2O g pískového cukru, lžíci ovocného sirupu, 4 lžíce griotky, 2 lžíce vody.
Všechny  ingredience kromě banánů zahřejeme ve větší pánvi, promícháme, přidáme oloupané banány rozkrojené podélně a vše krátce podusíme. Podáváme teplé, polité směsí, ve které se podusily.

Pařížské banány
4 banány, 200 g čokoládové polevy, vlašské ořechy na ozdobu, 1 dl smetany ke šlehání, olej, cukr moučka.
Oloupané banány nakrájíme na špalíčky, nabodáme na jehlici, namočíme do čokoládové polevy a položíme na pomaštěný tácek. Po ztuhnutí polevy na ně poklademe připravenou šlehačku a ozdobíme půlkami pocukrovaných jader z vlašských ořechů.

Smažené banány
4 banány, těstíčko, rum, olej na smažení
Na těstíčko budeme potřebovat:
1/8 mléka, 120 g polohrubé mouky, 2 vejce, lžíci moučkového cukru, vanilkový cukr, špetua soli.
Všechny přísady rozšleháme v těsto husté jako polévkové kapaní a necháme chvíli odstát. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků.
Oloupané banány rozkrojíme příčně na poloviny, každý kousek ještě rozřízneme podélně. Čtvrtky pokapeme rumem a necháme odležet 5 minut. Pak je namočíme v těstíčku a osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme pocukrované.

Banánové palačinky
jsou dalším jednoduchým receptem. Důkladně rozmačkáme 3 až 4 banány, přidáme 3 až 4 vejce, podle počtu banánů. Směs rozetřeme na rozpálený omastek ve tvaru placičky a opečeme z obou stran.
Povrch posypeme cukrem, potřeme medem či marmeládou.

Banánový koktejl
připravíme z ohřátého mléka, do kterého zamícháme lžičku medu a rozmixovaný banán.

Banánové slupky mají také své využití.
Vnitřní částí slupky vyčistíme boty, ty pak důkladně přeleštíme hadříkem.
Slupky také můžeme nechat namočené přes noc a pak vodou zalít kytky. Dostane se jim tak dostatek stopových prvků.
Komáří bodnutí můžeme také potřít vnitřkem banánové slupky, uleví pálení.

Z banánu připravíme i pleťovou masku, která naši pleť vyživí a vyhladí. Rozmačkaný banán smícháme s bílým jogurtem nebo olivovým olejem. Na obličeji necháme působit 15 minut, pak důkladně smyjeme.

Autor: Eva Ch.
Zdroj: Oldřich Zeman – Moučníky a cukroví

Víte, že ...Gurmánská společnost Kuchaři do domu s.r.o. zajišťuje originální akce s oceněnými VIP kuchaři, zážitkový catering s kulinářskou show, fine food, 25 světových kuchyní, kompletní catering až do 2000 osob, gastronomické služby.
Vaříme u zákazníka nebo zajistíme stylové prostory restaurací našich mistrů.

Provozujeme web a největší databázi KuchariDoDomu.cz ověřených osobních kuchařů z celé ČR, členů Národního týmu AKC ČR a mistrů světa 2018, lektorů vaření, osvědčených cateringových firem a luxusních restaurací.
K objednání na firemní, rodinné a společenské akce po celé ČR.

Sami si vyberete ověřeného osobního kuchaře nebo renomovaný catering a nejlepší nabídku menu a cenu.     
Zadejte poptávku: www.Kucharidodomu.cz                                                                                  

Ostatní

Zapečená brokolice: Se smetanou a muškátovým oříškem

Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
 

čtěte více...

Pečená žebra nebo kuřecí paličky: Tuto dobrůtku musíte vyzkoušet!

Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.

čtěte více...

Šťavnatý recept: Zapečená vepřová krkovička

Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!

čtěte více...

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE