Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Cuc na kládě


Ilustrační fotografie

Vážení!!!
 
Léto? Ano, ale to letošní je tak trochu extrém. Teploty těchto obřích rozměrů za svého života nepamatuji. Možná jsem byla ještě malé děcko, když sluníčko pálilo a nebe se ukazovalo svou blankytnou modří. No ale toto?
Jak daleko až tohle počásko letos zajde, to nikdo netuší. Možná snad naši meteorologové by mohli mít jakousi představu o jeho letošním vývoji. S ní nás už pár let téměř pravidelně seznamují prostřednictvím médií. A musím přiznat, že se jim to docela daří. Vždyť v posledních letech patří obor meteroologie dokonce k jedním z nejpřesnějších oborů vůbec.

Letošní vysoké teploty a přehršel slunečních dní, sem tam i nějaká ta sprška, to vše poskytuje vynikající podmínky pro bohatou úrodu různorodého ovoce.

A máme-li úrodu ovoce, v kuchyni se z nás mohou alespoň na chvíli stát nemalí kouzelníci.
Krom toho jeho konzumací dostaneme do svých, teplem unavených tělíček,  tak trochu nenáročnou a nenápadnou formou obrovské množství vitamínů. A možností konzumací existuje bezpočet. Tou nejideálnější formou je vylisování čerstvého ovoce a poté požití  vzniklé šťávy, naprosto bez použití jakéhokoli sladidla. Ovoce je takto zbaveno dužiny a zatížení trávicího traktu je tím pádem opravdu minimální.

Nechutná vám ovoce čerstvé? Vymlouvat vám to, je naprosto bezpředmětné, ale věřte, že je to obrovská škoda a o dost přicházíte, protože požitek z konzumace čerstvého ovoce je naprosto famózní. Ale i vy, úplní odpůrci čerstvého ovoce zoufat nemusíte. Právě z těchto všelijakých lahodných bobulek, kuliček či jinak geometricky pojmenovaných tvarů, lze vykouzlit spousty lahůdek nejen pro nás samotné dospělé jedince, ale i pro naše, malinko v jídle rozpustilejší ratolesti, které spíše než pravidelný obídek, upřednostňují ve svém jídelníčku pravidelnou dávku sladkostí, bez kterých si svůj život už ani nedokáží představit.

Osobně si myslím, že taková zmrzlina či nanuk po domácku vyrobený, neurazí žádného dospělého jedince a ani leckterá vybíravá ratolest těmto pochoutkám rozhodně košem nedá.

Nevěříte?
Pak vyzkoušejte tyto mé osvědčené receptury:

Cuc na kládě
 
Zvláště dětičky milují takovouto pochoutku a musím konstatovat, že tato láska u nich přetrvává nejen v období velkých veder, ale i v období, kdy nás mráz prohání svou štiplavostí. My dospěláci se snažíme zahřívat všemi možnými způsoby, popíjíme teplé nápoje, balíme svá těla do kabátů, rukavic, šál a i tak máme pocit neustálého chladu. Naše dětičky ovšem kouzelné chuti lahodně vytvořené zmrzlinky ani v tomto období neodolají.
 
Budete potřebovat:
250 g tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
cukr podle své chuti (nejlépe moučkový)
přibližně 250 g čerstvého ovoce.
 
Postup:
Ovoce dle výběru rozmixujeme, přidáme ke šlehačce určené ke šlehání, dále přidáme ostatní ingredience a celé vyšleháme do směsi krémové konzistence. A protože na našich trzích jsou v nabídce velice půvabná moderní tvořítka na přípravu nanuků, sáhneme po některých dle našeho výběru a připravenou směs do nich nalijeme. Naplněná tvořítka už stačí jen položit opatrně do mrazícího zařízení a nechat je zamrazit.
 
Tip na servírování: Nanuky po vyjmutí možno ještě pocákat čoko-polevou, případně posypat drcenými oříšky.
 
Přeji dobrou chuť!!!

Autor: LIPČICE

Ostatní

Zapečená brokolice: Se smetanou a muškátovým oříškem

Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
 

čtěte více...

Pečená žebra nebo kuřecí paličky: Tuto dobrůtku musíte vyzkoušet!

Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.

čtěte více...

Šťavnatý recept: Zapečená vepřová krkovička

Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!

čtěte více...

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE