Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Králík po francouzsku


Ilustrační fotografie

Máte rádi králičí maso? Milujete francouzskou kuchyni? Tento gurmánský recept je pro Vás! Zkuste králíka po francouzsku! Kombinace smetany s kvalitním bílým vínem nikdy nic nezkazí.

Budete potřebovat: 
králíka, nejlépe králičí stehýnka, nebo jiné, ale masitější kousky králíka, plátky libovější anglické slaniny, máslo, olej, zakysanou smetanu, šlehačku (200 - 210 ml), plnotučnou hořčici, hladkou mouku, sůl, mletý pepř, bílé víno.

Postup: 
Očištěné kousky králíka osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny a ovážeme bílou nití. Na pánvi si rozehřejeme směs másla a oleje a jednotlivé kousky masa na tuku ze všech stran zprudka opečeme, aby se maso pěkně zatáhlo. Pak teplotu snížíme, maso mírně podlijeme bílým vínem a za občasného přelévání vypečenou šťávou nebo znovu troškou vína (ne příliš, nemá chuť vína převažovat) upečeme maso doměkka. Vytáhneme měkké maso, odmotáme z něj nit a udržujeme přikryté v teple.

Vypečenou šťávu v pekáči necháme trošku zredukovat, seškrábeme výpečky a přidáme zakysanou smetanu, do které jsme zamíchali plnotučnou hořčici. Hořčice dáme tolik, aby byla v omáčce cítit její chuť, ale aby zůstala zachovaná i smetanová chuť omáčky. Hořčicovo – zakyskovou směs přidáme do výpeku, dobře rozmícháme, aby se spojila s výpekem. Případně můžeme ještě chuť doladit přidáním jak zákysky, tak hořčice, protože smícháním s výpekem se ještě výsledná chuť malinko pozmění.

Teprve nyní přilejeme šlehačku, která zjemní a vyrovná trochu nakyselejší chuť hořčicovo – zákyskové omáčky. Chutě hořčice a smetany by se měly v omáčce doplňovat, ale žádná nesmí být dominantní.  Necháme mírně povařit, aby vznikla hustá krémová omáčka. Pokud by se zdála omáčka příliš řídká, můžeme ve šlehačce rozmíchat 2 – 3 lžíce hladké mouky a tím omáčku zahustit a ještě nechat povařit.

Na talíř nejdříve naservírujeme maso, pokud jsme ho neudrželi horké, tak ho ještě v troubě samostatně prohřejeme.

Jako přílohu podáváme vařené nebo šťouchané brambory dochucené petrželkou či jinými bylinkami dle chuti a přidáme omáčku.

Dobré chutnání přeje Váš Romeo!

Autor: Romeo

TIP:
Plánujete oslavu? Narozeniny, jubileum, svatbu, teambuilding, firemní akci, garden párty?
Jste zaneprázdněni? Objednejte si osobního kuchaře! Kompletně se o akci postará! Přijede za Vámi - domů, zahradu, na chatu, do zázemí firmy, klubu. Nebo vám zajistíme krásné prostory na akci. Celá ČR.
Gurmánské zážitky bez starostí. Vyberte si svého kuchaře nebo catering: www.KuchariDoDomu.

Víte , že společnost Kuchaři do domu zajišťuje originální gurmánské akce s oceněnými VIP kuchaři, zážitkový catering, 25 světových kuchyní, poskytuje kompletní catering až do 2000 osob, gastronomické služby?
Přijedeme za vámi nebo zajistíme vhodné prostory restaurací a hotelů – pro firemní, rodinné a společenské akce po celé ČR.

Provozujeme portál s databází 100 osobních kuchařů z celé ČR, renomovaných VIP kuchařů, certifikovaných lektorů vaření a gastroporadců.
Na portálu www.Kucharidodomu.cz si sami vyberete a objednáte svého kuchaře, catering nebo jiné kulinářské služby. Doporučíme Vám ověřené oblíbené mistry kuchaře. Sami si vyberete nejlepší nabídku.

S KUCHAŘI DO DOMU si užijete GURMÁNSKÉ MENU A ZÁBAVU!

Ostatní

Zapečená brokolice: Se smetanou a muškátovým oříškem

Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
 

čtěte více...

Pečená žebra nebo kuřecí paličky: Tuto dobrůtku musíte vyzkoušet!

Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.

čtěte více...

Šťavnatý recept: Zapečená vepřová krkovička

Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!

čtěte více...

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE