Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Kváskový chléb


Ilustrační fotografie

Upéct kváskový chléb je snem snad každé hospodyňky. Často však zůstává jenom u snění. A to je velká škoda. Většinou si spousta z nás myslí, že je to časově náročné, ale není. Když jsem si domů přinesla svůj první kvásek, byla jsem dost zmatená. Nepopírám, že první chleba nebyl dokonalý, ale nevzdala jsem to a úspěch se dostavil už brzy.
Kvásek používám žitný, ale na tenhle chleba používám jenom pšeničnou chlebovou mouku a je mnohem lepší než ten kupovaný.

Budete potřebovat:
•   2 lžíce žitného kvásku
•   150 g pšeničné hladké chlebové mouky
•   165 ml vody
Do mísy dáme kvásek a mouku s vodou. Smícháme a necháme stát v teple asi 10 hodin (vždy záleží na teplotě v místnosti, podle toho se doba může zkrátit nebo prodloužit).

Dále potřebujeme:
•  600 g pšeničné hladké chlebové mouky
•  330  ml vody
Suroviny přidáme do rozkvašeného kvásku a zamícháme. Přidáme 2 lžičky drceného kmínu a 3 lžičky soli.

Vše řádně prohněteme. Nejlépe v mixéru. Pokud hněteme ručně bude nám to trvat asi 15 – 20 minut.

Postup:
Na pomoučeném vále necháme těsto přikryté igelitem pracovat. Přikrýváme proto, abychom zabránily oschnutí. Během kynutí,m těsto alespoň 2x přeložíme. Potom vytvarujeme bochník a vložíme do pomoučené ošatky. Pokud nemáme ošatku, můžeme využít mísu, vyloženou utěrkou a posypanou moukou. Vložíme do igelitového sáčku a necháme opět kynout.

Pokud máme těsto vykynuté, je čas rozpálit troubu na 230°C a nahřát v ní plech, na kterém budeme chleb péct. Plech nahříváme alespoň 30 minut. Chleba vyklopíme z ošatky na rozpálený plech a vložíme do trouby. Ihned chrstneme na plech hrst vody a zavřeme. Pečeme asi 40 minut. Opět záleží na tom jak Vám peče Vaše trouba. Upečený chleba přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Ještě horký doporučuju potřít vodou – budeme mít chléb lesklý a kůrka nebude tak tvrdá.

Dobrou chuť!
Autor: Cibulička

TIP:
Čeká vás příprava rodinné oslavy, jubilea, svatba, firemní akce, garden párty?
Nebaví vás nákupy, fronty, vaření, úklid kuchyně? NENAMÁHEJTE SE S PŘÍPRAVOU OSLAVY! UŽIJTE SI OSLAVU SE SVÝMI HOSTY!
Záleží Vám na úspěchu akce? Objednejte si osobního profesionálního kuchaře! Kompletně se o akci postará! Přijede za Vámi - domů, zahradu, na chatu, do zázemí firmy, klubu. Kuchař sestaví vaše oblíbené menu, nakoupí, přiveze inventář, navaří, naservíruje, uklidí kuchyň, pobaví hosty a odjíždí.

Oslava bez práce v pohodlí a soukromí se vyplatí! Spočítejte si, kolik času, práce a peněz ušetříte nákupy, stáním ve frontách, vařením, úklidem, pronájmem salónků, drahé alkoholické a nealkoholické nápoje. Užijte si čerstvé delikatesy od šéfkuchaře.

Kde hledat kuchaře nebo cateringové služby?
Objednejte na portálu Kuchaři do domu.cz - největší seznam osobních kuchařů a cateringových firem na objednání na Vaše akce. Celá ČR. 

Jak objednat
kuchaře na oslavu nebo catering?
Vaši poptávku pošleme více mistrům kuchařům. Sami si vyberete nejlepší nabídku menu, cenovou nabídku a svého kuchaře.
ZADAT POPTÁVKU: ZDE  
www.Kucharidodomu.cz

Fotogalerie
Kváskový chléb 1, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Kváskový chléb 2, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Kváskový chléb 3, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Kváskový chléb 4, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz
Ostatní

Zapečená brokolice: Se smetanou a muškátovým oříškem

Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
 

čtěte více...

Pečená žebra nebo kuřecí paličky: Tuto dobrůtku musíte vyzkoušet!

Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.

čtěte více...

Šťavnatý recept: Zapečená vepřová krkovička

Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!

čtěte více...

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE