Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Svíčková z kančí kýty


Ilustrační fotografie

Tradiční svíčková je to, na co se vždy těším a mám-li to štěstí, že máme zvěřinové maso o to víc. Vaří tradičně, můj báječný manžel, který je zároveň vášnivý myslivec a ze zvěřiny umí opravdu povedené dobrůtky, zde je jedna z nich.

Co budete potřebovat:
1 kg kančí kýty
1 menší, nebo ½ většího celeru
4x petržel
8x mrkev
1x cibule
citron
smetana na omáčky
špetka tymiánu, 10x celý černý pepř, 10x nové koření, 3x bobkový list, 10x jalovec
2 lžíce másla
sůl
špek
cukr
ocet
brusinky

Houskový knedlík:
½ kg polohrubé mouky
hrnek mléka
1 vejce
1 houska nebo rohlík (lepší starší)
½ droždí
sůl

Postup:
Lák: 1 ½l vody + koření + nakrájená zelenina kromě cibule + 5 lžic octu povaříme 10 minut, odstavíme a teprve poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli, 1 plátek citronu bez kůry a necháme vychladnout

Maso odblaníme, prošpikujeme, naložíme do vychladlého láku a necháme 2 dny naložené. Takto naložené maso vyjmeme, osušíme, osolíme a na másle ze všech stran osmažíme, aby se zatáhlo. Zeleninu scedíme a lák si necháme po ruce. Zeleninu vložíme do pekáče, na něj položíme osmažené maso a lehce podlijeme lákem. Pečeme pod pokličkou do změknutí. Během pečení podléváme lákem.
Po dopečení maso vyjmeme, uložíme v misce na teplé místo, ze zeleniny vybereme kuličky koření a zeleninu se zbylým lákem rozmixujeme. Přivedeme k varu. Mezitím si připravíme karamel. Tři lžíce cukru dáme do kastrůlku a necháme zkaramelizovat. Hotový je, když má světle hnědou barvu (nesmí se připálit). Hotový karamel nalijeme do omáčky a za stálého míchání necháme rozpustit. Povaříme, a zjemníme smetanou, dochutíme solí, případně cukrem a citronovou šťávou.
Podáváme s houskovým knedlíkem brusinkami a šlehačkou.

Omáčka při tomto množství zeleniny je po rozmixování většinou dostatečně hustá, pokud by tomu tak nebylo, je možná zahustit hladkou moukou promíchanou s vodou, ale jen malé množství mouky.

Houskový knedlík:
Mouku dáme do větší misky a osolíme. Ve větším hrnku si ohřejeme mléko, přidáme droždí a důkladně promícháme. Připravený kvásek přilijeme do misky s moukou a přidáme jedno celé vejce. Vypracujeme těsto, pokud by se lepilo na mísu, můžeme přidat trochu mouky. Poté necháme vykynout.
Po vykynutí přeneseme těsto na vál a přidáme na kostičky nakrájenou housku. Do těsta housku zapracujeme. Poté vytvarujeme 2 knedlíky, necháme 5 minut odpočinout a poté vaříme na páře 20 minut.

Tip: Pokud jste zvyklí, je možné maso se zeleninou vařit v papiňáku, my raději pečeme.

Autor: Katka V.

Víte, že....
* Gurmánská společnost Kuchaři do domu – dodavatel kulinářských služeb a programů, workshopů,
elitních osobních kuchařů a cateringů.
* Provozujeme největší seznam www.KuchariDoDomu.cz špičkových osobních kuchařů ČR,
členů Národního týmu AKC ČR a mistrů světa 2018, mediálně známých kuchařů z TV,
lektorů vaření, gastroporadců, cateringových firem, stylových restaurací a gastrostudií našich mistrů.
* K objednání na firemní, rodinné a společenské akce po celé ČR.
* Sami si vyberete šéfkuchaře, catering, kulinářský program a nejlepší nabídku.
* Zajišťujeme originální programy na firemní akce - kurzy vaření, workshopy, live cooking, exkluzivní catering,
kuchařská show, degustační večeře, 25 světových kuchyní, tematické večery, kompletní catering do 2000 osob.
* Produkci eventů na klíč, gala večerů, recepcí, konferencí, festivalů se známými producenty TV NOVA, ČT 1 a TV PRIMA.
* Vaříme u zákazníka nebo zajistíme stylové prostory.                                                                                        
DÁRKOVÉ POUKAZY - GURMÁNSKÉ ZÁŽITKY                                                                   
 

Fotogalerie
Svíčková z kančí kýty 2, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Svíčková z kančí kýty 3, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Svíčková z kančí kýty 4, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Svíčková z kančí kýty 5, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Svíčková z kančí kýty 6, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz Svíčková z kančí kýty 7, Kuchaři do domu, foto: archiv www.kucharidodomu.cz
Ostatní

Zapečená brokolice: Se smetanou a muškátovým oříškem

Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
 

čtěte více...

Pečená žebra nebo kuřecí paličky: Tuto dobrůtku musíte vyzkoušet!

Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.

čtěte více...

Šťavnatý recept: Zapečená vepřová krkovička

Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!

čtěte více...

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE