Kuchaři do domu
Největší seznam osobních kuchařů a firem k pronajmutí na Vaše akce
Jsme členy Hospodářské komory.
AKC ČR AKC ČR a WACS

Věnečky


Ilustrační fotografie

Když se řekne věnečky, spousta z nás udělá krok zpátky. Odpalované těsto? Ne! „Nikdy se mi nepovedlo a už ho dělat nechci! ″ Ale nebojte se, recept, o který se s Vámi chci podělit je jednoduchý a přitom skvělý. Tyhle věnečky se Vám zaručeně vždycky podaří. A věřte nebo ne, peču je na silikonové podložce určené na makronky. Nikdy se totiž neroztečou a vyskočí krásně do výšky. Takže zahoďte strach, vyzkoušejte je a pak se s námi podělte.

Budete potřebovat:
Na těsto:
•    195 g hladké mouky
•    ¼ l vody
•    170 g oleje
•    špetka soli
•    4 středně velká vejce
Na krém:
•    1l mléka
•    3 vanilkové pudinky
•    1 máslo
•    rum podle chuti
•    300 g moučkového cukru
•    vanilkový lusk (můžete nahradit vanilkovým   
      cukrem)
Poleva:
•    300 g moučkového cukru
•    3 lžíce horké vody
•    šťáva z 1 citronu
•    trochu rumu

Postup:     
Vodu uvaříme s olejem a solí. Do vařící směsi přidáme hladkou mouku a dobře promícháme. Mícháme tak dlouho dokud se nám směs nespojí dohromady. Odstavíme a necháme vychladnout.  Vychladlou hmotu vložíme do mixéru a postupně přidáváme po jednom vejce. Těsto musí  být hladké a vláčné. Naplníme sáček s ozdobnou špičkou a stříkáme. Pokud použijeme silikonovou podložku není nutné vymazávat a vysypávat plech. Pečeme v předehřáte troubě na 180° C. Prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby věnečky krásně naskočily. Věnečky se po upečení ihned vyndávají z trouby. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout. Poté naplníme krémem, dáme do lednice ztuhnout a poléváme citronovou polevou.

Krém:
Vanilkový pudink uvaříme v mléce tak jak jsme zvyklí. Jakmile je hustý položíme přímo na pudink mikrotenový sáček – musí se dotýkat pudinku – zabráníme tak vytvoření škraloupu a necháme vychladnout. Po vychladnutí pudink vyšleháme se změklým máslem. Dochutíme moučkovým cukrem, vanilkou nebo vanilkovým cukrem a rumem.

Poleva:
Všechny suroviny vyšleháme šlehačem. V případě, že je poleva příliš hustá můžeme ji naředit vodou. Vychlazené věnečky namáčíme do polevy a dáme opět ztuhnout.

Z této dávky lze upéct 90 - 100 kousků.

Krásné velikonoční svátky a dobrou chuť!
Autor: Cibulička

Ostatní

Zapečená brokolice: Se smetanou a muškátovým oříškem

Máte rádi brokolici? Vyzkoušejte lahodný recept na brokolici zapečenou se smetanou a muškátovým oříškem. Je opravdu delikátní. Tento recept budete rádi a často vařit.
 

čtěte více...

Pečená žebra nebo kuřecí paličky: Tuto dobrůtku musíte vyzkoušet!

Velmi oblíbený recept pro milovníky pečených žeber nebo kuřecích paliček. Osvědčený a vyzkoušený recept. Tímto klasickým výborným receptem nikdy nic nezkazíte.

čtěte více...

Šťavnatý recept: Zapečená vepřová krkovička

Šťavnatá krkovička pečená s lečem, šunkou, slaninou, sýrem má pikantní chuť. Tento recept milují ti, kteří upřednostňují krkovičku přesto, že patří mezi tučnější, ale šťavnatý druh masa. Vyzkoušejte recept!

čtěte více...

Kefírová buchta s rumovo-čokoládovou polevou

Nejlepší kefírovka, kterou jsem z mnoha receptů ochutnala. Receptů na kefírovou buchtu je nepřeberné množství. Žádný mě nenadchnul. Až na tento výborný recept. Vyzkoušejte ho!

čtěte více...

Rychlý recept: Sýrové tortellini

Milujete italskou kuchyni? Chutná rychlá jídla? Nemáte čas vařit? Vyzkoušejte tento výborný domácí recept. Překvapí vás vynikající chuť. Nezapomeňte koupit pórek a nivu.

čtěte více...

Domácí recept: Moučník Margot

Milujete tyčinku Margot? Čokoládu? Přinášíme tip na skvělý nedělní moučník. Vláčný moučník má chuť právě jako tato tyčinka. Moučník na hrnky je rychle hotový.

čtěte více...

Mexická quesadilla s kuřecím masem a česnekovým dipem

Mexická quesadilla s kuřecím masem je oblíbeným pokrmem dospělých i dětí. Domácí je domácí. Rychlá příprava, čerstvé suroviny, vynikající chuť. Kaloricky i výživově přijatelné. Náplň obsahuje hodně zeleniny, kuřecí maso a zakysaný výrobek.

čtěte více...

Makovec Zdenka: Konec suchým moučníkům!

Milujete mák? Také nesnášíte suché drobivé buchty? Tento recept na hrnky mám od své dlouholeté kamarádky Zdenky. Překvapil mě svou vláčnostíí a jednoduchostí. Na návštěvě mi moc chutnal, tak jsem ji okamžitě požádala o recept.

čtěte více...

Luxusní bublanina Petruška: Vláčná!

Zdají se vám všechny bublaniny suché? Vždycky jsem je nesnášela, protože mi kousky vázly v krku. Luxusní rychlá vláčná bublanina je od kamarádky Petry. Od té doby pečeme bublaninu. Vyzkoušejte ji!

čtěte více...

Ovocná buchta s drobenkou: Na lžíce!

Rychlá výborná ovocná buchta. Bez vážení, na lžíce. Upečte si moučník rychle kdekoliv a kdykoliv. Ovoce se používá podle sezóny nebo použijete z mrazáku či zavařené.

čtěte více...

Zapečené brambory s rajčaty, salámem a smetanou

Lámete si hlavu, co zase uvařit? Tento rychlý recept z jednoho pekáče využijete, když vám zbydou uvařené brambory od oběda. Jednoduchý chutný recept pro vaše mlsné jazýčky.

čtěte více...

Bílá houbová polévka babičky Aničky: Nejlepší na světě!

Bílá houbová polévka babičky Aničky je nejlepší na světě! Připomíná mi dětství. Žádnou lepší jsem nikde neochutnala a zatím tento recept nebyl překonán. Recept se předává z generace na generaci.

čtěte více...

Honzíkova čokoládová nejoblíbenější buchta: Vláčná rychlovka na hrnky!

Oblíbená čokoládová hrníčková vláčná buchta nejvíce chutná našemu Honzíkovi. Milujete čokoládu? Vláčné moučníky? Tak tento recept je právě pro vás. Lahodná mléčná čokoláda a málo piškotu.

čtěte více...

TOP recept: Cuketový masový kornoutek s bramborovou kaší

Vyzkoušíte TOP recept od nejpopulárnějšího televizního mistra kuchaře Jiřího Babici? Znáte pořady Babicovy dobroty a Babica vs Sapík?
Mistr kuchař připravil tento originální recept.

čtěte více...

Babicovy recepty: Bylinková sekaná ve formě beránka s vejci

Jeden z nejoblíbenějších televizních kuchařů Jiří Babica je vyučen v oboru gastronomie. Praxi získal v nejprestižnějších hotelích jako Alcron, Palace, hotel Ambassador. Babicovy originální recepty jsou velmi oblíbené a chutné.

čtěte více...
Více z kategorie recepty naleznete ZDE