Filtrace je proces, kterým se prodlužuje trvanlivost. Pivo i víno může být nefiltrované, co to ale znamená? Všechny suroviny jsou přírodní a nevaří se, tudíž se stáčí před filtrováním, tedy před odstraněním kvasinek a dalších mikročástic z uleželého piva. Jelikož chybí filtrace, mok je mírně zakalený, má ale plnější chuť. Některé pivovary vaří nefiltrovaná piva, ale přidávají do něj třeba pektin, přírodní zahušťovadlo. Tím si udrží zakalení nejen pár dní, ale po celou dobu před spotřebou.
Tato nefiltrovaná piva vyrábějí hlavně minipivovary. Dobrou kvalitu si pivo uchovává v teple pouze několik dní, právě proto, že se nemůže pasterizovat, tudíž by se při dlouhém skladování kazilo. Proto je ani nevidíme na pultech velkých obchodních center. Malé prodejny mají piva uskladněná v lednici, kde se jim daří nejlépe.
Pivo. K jeho přípravě se používá pouze převařená voda a naklíčený slad, obvykle ječmen. Ten obsahuje plno vitamínů, minerálů a aminokyselin, které jsou prospěšné našemu organismu – pomáhá léčit vředy, sliznici, působí i protizánětlivě i na trávicí ústrojí, rozšiřuje cévy, chrání před infarktem a mrtvicí, posiluje kosti, zlepšuje zrak, odbourává tuky, proto je vhodné i při dietách. Po obědě je dobré dopřát si sklenku tohoto moku a tím podpořit trávení.
Kvasnice, které pivo obsahuje, jsou účinné při kožních a jaterních problémech, obsahují vitamíny B. Nedostatek tohoto vitamínu se projevuje špatným spaním, vypadáváním vlasů, tvorbou akné.
Chmel je vhodný proti nespavosti, migrénám, řídnutí kostí, odbourává menstruační bolesti, protože obsahuje silice a hořké kyseliny. Podporuje i tvorbu trávicích enzymů a pomáhá snižovat překyselení žaludku.
Pivo má své využití i v kosmetice, podporuje zdravý růst vlasů i kůže.
Je samozřejmě důležité, v jakém množství pivo konzumujeme. Odborníci se shodují na jednom až dvou velkých pivech pro muže a jednom pro ženy.
Mějme ale na paměti, že i pivo je alkohol.
I víno prodlužuje životnost mozkových buněk, podporuje trávení, tím také pomáhá snižovat váhu. Je prospěšné pleti a křečovým žilám, prý dokonce snižuje možnost výskytu rakoviny prsu, jater, kůže, krve, prostaty, plic i cukrovky.
Autor Eva Ch.
TIP:
Čeká vás příprava rodinné oslavy, jubilea, svatba, firemní akce, grilování, garden párty?
NEMÁTE ČAS? Potřebujete kuchaře nebo kompletní catering? Záleží Vám na úspěchu akce? Užijte si oslavu bez práce a UŠETŘTE SVŮJ ČAS!
Objednejte si osobního profesionálního kuchaře! Kompletně se o akci postará! Přijede za Vámi - domů, zahradu, na chatu, do zázemí firmy, klubu. Kuchař sestaví vaše oblíbené menu, nakoupí, přiveze inventář, navaří, naservíruje, uklidí kuchyň, pobaví hosty a odjíždí.
Kde hledat kuchaře nebo cateringové služby?
Objednejte na portálu Kuchaři do domu.cz - největší seznam osobních kuchařů a cateringových firem na objednání na Vaše akce. Celá ČR.
Jak objednat kuchaře na oslavu nebo catering?
Vaši poptávku pošleme ověřeným a spolehlivým mistrům kuchařům nebo firmám. Sami si vyberete nejlepší nabídku menu, cenovou nabídku.
ZADAT POPTÁVKU: ZDE - www.Kucharidodomu.cz
Paprika obsahuje betakaroten, který se v těle mění na vitamín A, lykopen – červené rostlinné barvivo antioxidačního účinku. Červenou papriku můžeme nechat spálit dočerna, po včasném oloupání je zase červená.
čtěte více...Hrušky jsou velmi chutné ovoce, obsahují větší množství sacharidů, mají nízký obsah tuků a proteinů. Patří vedle jabloní k našim nejrozšířenějším ovocným stromům. Mezi ovocnými stromy se dožívá nejvyššího věku.
čtěte více...Měsíček lékařský má květy, které lze přidat do salátů, čerstvé i sušené, jako ozdobu do pomazánek, polévek. Rýži dodává pikantní chuť. Měsíčková šťáva povzbuzuje játra i žlučník, posiluje slinivku břišní a ulevuje křečím.
čtěte více...Máta peprná je ze všech mát tou nejcennější, má velké hojivé účinky způsobené vysokým obsahem mentolu. Syrová je vynikající jako ochucovadlo do salátů, omáček nebo želé. Výborná je k mletému čí jehněčímu masu.
čtěte více...Podběl se užívá při zánětech horních cest dýchacích, k potlačení zánětů a k lepšímu odkašlávání. Byl zjištěn močopudný a antiastmatický účinek. Podběl by se měl užívat po dobu 4 – 6 týdnů, vzhledem k obsahu toxických alkaloidů.
čtěte více...Podle lidových doporučení chia semínka zlepšují imunitu, regenerují tkáně, příznivě ovlivňují pokožku, chrání před dehydratací organismu, snižují cholesterol a riziko vzniku osteoporózy. Doporučují se při dietě a cukrovce, neobsahují lepek.
Mladý ječmen podporuje zdravý růst. „Zelené" bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Vitamíny a ostatní živiny v Mladém ječmeni zůstávají téměř nedotčené. Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou.
čtěte více...Vánočka je symbolem života a plodnosti, svým tvarem připomíná Ježíška v peřince. Podle množství tuku dělíme vánočky na máslovou, její těsto je těžší, obsahuje více droždí, je nižší a méně nadýchaná než tuková. Chutná ale lépe.
čtěte více...Sušené švestky působí preventivně proti výskytu hemeroidů a nádorům tlustého střeva. Rozpustná vláknina ze sušených švestek příznivě ovlivňuje stěny střev a snižuje cholesterol v krvi.
čtěte více...Doporučují se lidem s onemocněním srdce, poruchami látkové výměny, i na problémy s prostatou. Působí také jako prevence rakoviny dělohy, slinivky, jícnu. Podporují imunitu, mají antioxidační účinky.
čtěte více...Dužnina kokosu obsahuje 60 % tuku, proteiny, křemík, hořčík, draslík, fosfor, cukry, nenasycený tuk, vlákninu a glycidy. Léčí nervové nemoci, podporuje paměť, odstraňuje nečistoty pleti.
čtěte více...Je prospěšná pro krevní oběh, pokožku i vlasy, posiluje nervovou soustavu, stavbu kostí, zbavuje tělo jedů. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám, stejně jako dětem do tří let, lidem s ledvinovým onemocněním.
čtěte více...Rukola má nahořklou chuť připomínající ředkvičky. Konzumace listů působí proti únavě, posiluje imunitu, odvar z kořene odstraňuje zažívací problémy. Rostlina má močopudné účinky, pročišťuje krev.
čtěte více...Zánět ledvin je vážné onemocnění vylučovací soustavy a je nutné, aby k zahájení jeho léčby došlo co nejdříve. Nemocný by měl vždy navštívit lékaře. Na každé onemocnění ale odjakživa byly bylinky.
čtěte více...Vlastnoručně vytvořený dárek v podobě něčeho sladkého potěší každého z nás, obzvlášť darujeme-li jej právě v den svatého Valentina. Chceme-li koblížek použít jako valentinku, vložíme ho do malého celofánového sáčku.
čtěte více...